Red Dead Online Oynamadan Önce Bilmeniz Gereken 26 Temel İpucu

Red Dead Online Oynamadan Önce Bilmeniz Gereken 26 Temel İpucu

Red Dead Online Bilmeniz Gerekenler

Red Dead Online Bilmeniz Gerekenler

Red Dead Redemption 2‘nin lansmanından bir ay sonra Red Dead Online, PS4 ve Xbox One’a rakipsiz bir sunum ve olanak sunan Wild West çok oyunculu bir sandbox vaat etti. Oyuncular temel oyun haritasının tamamını kendi kişisel kovboyları olarak keşfedebilir, ya görevlerini ve uğraşlarını tek başına bir kanun kaçağı olarak ele alabilirler ya da arkadaşlarıyla bir araya gelerek katılabilirler.

GTA Online‘a benzer şekilde PvP, Red Dead Online’da, Rockstar‘ın battle royale‘inde yer alan Make It Count dahil olmak üzere bir dizi rekabetçi modun bulunduğu bir şey. Red Dead Online’da, oyunun tek oyunculu bölümü kadar çok sayıda nüans, incelikle görülecek ve yapacak çok fazla şey var. Bu yüzden Red Dead Redemption 2 ipuçları hakkında bilgi verdiğimiz gibi, dikkatinizi çekmeye değer olduğunu düşündüğümüz bir dizi Red Dead Online ipucunu derlemeye çalıştık. Kimin bulunacağına, ne yapılacağına veya nasıl yapılacağına dair sorularınız varsa, cevapları bu yazımızda bulabilirsiniz.

1. Karakterinizi oluştururken dikkat edin, sonsuza kadar bu şekilde görüneceklerdir

1. Karakterinizi oluştururken dikkat edin, sonsuza kadar bu şekilde görüneceklerdir

Saçlarını kesebilir ve kıyafetlerini istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz, ancak Red Dead Online’daki ilk yaratım menüsünün ötesinde karakterinizin yüz özelliklerini değiştirmenin bir yolu yoktur. Sakallı olarak oynamaya karar verirseniz, yara izi ve makyajla kaplı patron gözlü pansiyoner sonsuza kadar onunla yaşamak istediğiniz sürece iyidir. Ya bu ya da tamamen yeni bir karakterle başlıyorsunuz. Seçim sizin.

2. İlk atınızı akıllıca seçin

2. İlk atınızı akıllıca seçin

Oynayacağınız ilk ortak Hikâye Görevi, istikrarlı ustalar Clay ve Clive için atları çalmanız gereken Honor Among Horse Thieves’tir. Söz konusu atlara ulaştıktan sonra, birini geri almaya karar verebilirsiniz, ancak kararınızda düşüncesizlik yapmayın. Aldığınız at, Red Dead Online’daki ilk varsayılan binek hayvanınız olacak ve her birinin istatistikleri aynıyken, estetik tercihlerinize en uygun olanı seçeceğinizden emin olun. Ne de olsa bir süreliğine onu süreceksiniz.

3. Pike yeteneği ile mermilerden kaçının

3. Pike yeteneği ile mermilerden kaçının

Çok oyunculu maçlar, Red Dead Online’da ölümcül, mermi-mayınlı kabuslardır ve bir av tüfeği kovanından kaçınmak için en iyi bahislerinizden biri popüler pike yeteneğidir. Silahınızı hedefleyerek ve Kare veya X tuşlarına basarsanız, karakteriniz hızla yere dalacak ve otomatik olarak geri adım atmadan önce bir saniye daha eğilecektir. PvP’de düşmanınızdan sıyrılmanın hızlı ve kolay bir yolu, bu yüzden unutmayın.

4. Bazı hızlı nakit ve XP için ücretsiz roam etkinliklerini oynayın

4. Bazı hızlı nakit ve XP için ücretsiz roam etkinliklerini oynayın

Açık dünyayı Red Dead Online’da dolaşırken, genellikle yakınlarda gerçekleşen Free Roam Events’e davetlisinizdir. Bunlar, çeşitli modlardan oluşan, rekabet edebilmek için katılabileceğiniz PvP maçlarının hızlı çıkışlarıdır ve bunu yapmak, skor tablosunun ne kadar uzağında olursanız olun, size iyi bir nakit ve tecrübe puanı sağlar. Bildirim açıldığında doğru düğmeye basmanız yeterlidir ve otomatik olarak etkinliğe aktarılırsınız.

5. Düşman oyuncuları yakından ellerinizle halledin

5. Düşman oyuncuları yakından ellerinizle halledin

Tackling, Red Dead Online’da zaten yaygın bir taktiktir ve nedenini anlayabilirsiniz. Bu, kelimenin tam anlamıyla ayaklarından uçarak bir rakibi ele geçirip bastırarak dövüşmektir. Biriyle başa çıkmak için, sprint düğmesine dokunun ve onlara ulaştığınızda Kare veya X düğmesine basın ve sizi itmeden önce kararınızı takip edin.

6. PvP’deki güçlü silah droplarını göz ardı etmeyin

6. PvP'deki güçlü silah droplarını göz ardı etmeyin

Bazı rekabetçi modlar, silahlara arcade benzeri bir yaklaşım sunar. Her türlü şimdi ve yeniden haritada daha güçlü bir ateşli silah büyülü bir şekilde görünecektir. Simgelerinizi mini harita üzerinde görürsünüz ve özellikle de daha nadir silahların size leaderboard’da her bir öldürme başına daha fazla puan verdiğinden, almanız akıllıca olacaktır. Silah türleri; yaylar ve oklar, av tüfeği ve keskin nişancı tüfeği içerir ve sadece onun üzerine düşen ikonunu kullanarak otomatik olarak silah tekerleğine yerleştirir.

7. Parley ve Feud’un nasıl yapıldığını öğrenin

7. Parley ve Feud'un nasıl yapıldığını öğrenin

Oyuncular Red Dead Online’da birbirilerine saldırmakta özgürdürler, ancak aynı kişi ile ardışık bir süre boyunca savaştıktan sonra, onlara Parley ya da Feud yapma şansı verilecektir. Parley tüm mücadeleyi devre dışı bırakır ve her iki oyuncuyu sesli sohbete göre farklılıkları hakkında konuşmaya zorlar. Feud onları üç dakikalık bir deathmatch’a atar, en yüksek öldürme puanı olan kazanır.

8. Yürüyüş tarzınızı ve duygularınızı özelleştirin

8. Yürüyüş tarzınızı ve duygularınızı özelleştirin

Red Dead Online çok oyunculu bir kovboy oyunudur, dolayısıyla elbette duygular vardır. Bunlar basit bir el sallamadan silah atışına kadar uzanır. Sol tetiği tutarak ve emote tekerleği açarak erişilebilir. Çok oyunculu menünün Çevrimiçi Seçeneklerinden, özellikle de hızlı tekerleğin varsayılan seçeneği olarak ayarlayabileceğiniz özel duyguları seçebilirsiniz. Ayrıca karakterinizin hangi tarzda yürüdüğünü seçebilirsiniz; Flamboyant, Refined ve Crazy seçenekleri vardır.

9. Respawn seçeneği ile takılmaktan kaçının

9. Respawn seçeneği ile takılmaktan kaçının

Kendinizi hiç bir çıkış yolu olmayan yapışkan bir durumda bulursanız, belki de bazı öngörülemeyen aksaklıkların bir sonucu olarak sıkışmışsanız, Çok Oyunculu Menünün Çevrimiçi Seçenekler bölümüne gidin ve denetleyicide X veya A tuşunu basılı tutarak Respawn’ı seçin. Oyun otomatik olarak karakterinizi öldürecek ve onları güvenli bir yerde respawn edecek ve tekrar oynamaya hazır olacaksınız.

10. Daha iyi ganimet için altın külçeler ve altın çubuklar kazanın

10. Daha iyi ganimet için altın külçeler ve altın çubuklar kazanın

Gold, Red Dead Online’ın yeni çok oyunculu para birimidir ve genellikle Rank ölçütlerine göre kilitlenmiş veya Onur ölçerinizi sıfırlayan öğeleri satın almak için kullanılır. 100 altın külçe istifleyerek altın çubuklarını kazanabilirsiniz. Bunlar, dünya çapında herhangi bir faaliyet gerçekleştirdikleri için oyunculara verilir. Yakında, yaklaşan Red Dead Online mikro ödemeleriyle gerçek dünya parasını kullanarak altın çubuklarını satın alabileceksiniz.

11. Atınızı ahırda yeniden adlandırın

11. Atınızı ahırda yeniden adlandırın

Red Dead Online’daki Honor Among Horse Thieves hikaye görevi tamamladıktan sonra, ilk atınızı ahırlarda isimlendirmek için bir fırsat verilecek ve bu tam da oyuncuların tecrübesini geri kalanı boyunca nasıl yeniden isimlendirebileceğidir. Söz konusu hayvanı herhangi bir kararlılığa getirmeniz yeterlidir ve istediğiniz bir takma ad vermek için, Rename Horse seçeneğini seçin.

12. Ana menüdeki Rank ilerlemenizi kontrol edin

12. Ana menüdeki Rank ilerlemenizi kontrol edin

Ana menünün Progress (İlerleme) bölümünü girip Rank Unlocks seçerek, Red Dead Online’daki her yeni Rank ile tam olarak nelerin kilidini açabileceğinizi görebilirsiniz. Bu menü aynı zamanda karakterinizin hangi sırada olduğunu, bir sonraki seviyeye ulaşmak için ne kadar tecrübe puanı gerektiğini ve Rank 100’ün üst geçerli seviyesini gösterir.

13. Persistent ve Temporary Posse’de arkadaşlarınızla veya yabancılarla birlik kurun

13. Persistent ve Temporary Posse'de arkadaşlarınızla veya yabancılarla birlik kurun

Red Dead Online’da iki tür Posses var. Rockstar’ın GTA Online’daki Crews’in Wild West varyantı. Bu, oyuncuların açık dünya genelinde veya PvP maçları sırasında takım oluşturmasını sağlar. Temporary Posse genellikle çevrimiçi olarak tanışmış, dört oyuncuyla sınırlı olan ve lider çeteden çıkınca otomatik olarak dağılmış olan yabancılardan oluşanlardır.

Persistent Posses, yedi oyuncu ve onları ayarlamak için küçük bir ücret ile arkadaş ve uzun süreli iş ortakları için kalıcı klanlara daha çok benziyor. Bunlar, liderin çevrimiçi olup olmadığına bakılmaksızın varlığını sürdürecektir. Eğer kalıcı ve daha değerli bir şeyin parçası olmak istiyorsanız, Persistent Posses’e katılın.

14. Beyaz bayrağını yükselterek kampınızı saldırıya karşı koruyun

14. Beyaz bayrağını yükselterek kampınızı saldırıya karşı koruyun

Read Dead Online oyuncuları kaynakları ve deneyimleri için diğer insanların kamplarına saldırmakta özgürdür. Ama insan istilasından muaf tutulmak için bir yol var. Çok oyunculu menüyü getirin, Camp Management bölümüne gidin ve kampınızı PvP’den korumak için beyaz bayrağı kaldırın (ayrıca kampta kendiniz de yapabilirsiniz). Yani, siz veya bir üyenizden biri kampın içinde yer alıyorsa, onların parametrelerinin dışına çıkmadıkları sürece herhangi bir zarardan korunabilirler. Beyaz bayrak dilediğiniz kadar yükseltilebilir, ancak durumunu değiştirdiğinizde 30 saniyelik bir yenileme zamanlayıcısı olduğunu unutmayın.

15. Her aktivite için Özel atlar ayarlayın

15. Her aktivite için Özel atlar ayarlayın

Red Dead Online’daki farklı durumlarda; Horse Racing etkinlikleri için bir yarış atı (duh) ya da Hikaye Görevleri için daha sağlam bir güce sahip olmada farklı atlara ihtiyacınız olacaktır. Oyun, menüden her aktivite için Özel atlar ayarlamanızı sağlar. Bunların birçoğuna sahip olduğunuzda, çok oyunculu menünün Stables (Ahırlar) bölümünü açın ve uygun mod için uygun hayvanı seçin ve ilgili aktiviteyi başlattığınızda oyun otomatik olarak bunları spawn yapacaktır.

16. Gold Belt Buckles için Awards Tamamlayın

16. Gold Belt Buckles için Awards Tamamlayın

Awards, Red Dead Redemption 2’nin tek oyuncusundaki Challenges’ın Red Dead Online’daki versiyonudur; çok oyunculu ekosistemde farklı disiplinlere dayalı 12 kategoriye ayrılan 425 görev dizisidir. Bunlar, Sharpshooter kategorisindeki bir tabanca ile düşmanları öldürmek gibi, Travel kategorisinde koçla 100 mil uzağa seyahat etmek gibi zorluklardan oluşur. Bir Award’ın tamamlanması karakterinizi, başarılarının görünür bir kanıtı olarak belinde gösterip çıkarabilecekleri Gold Belt Buckle ile ödüllendirecektir.

17. Kamplarınızda dinlenerek ve sarf malzemelerini tüketerek çekirdeklerinizi yenileyin

17. Kamplarınızda dinlenerek ve sarf malzemelerini tüketerek çekirdeklerinizi yenileyin

Red Dead Redemption 2’de olduğu gibi, Red Dead Online’daki çekirdeklerinizi doldurmak için uyumazsınız, bu da dayanıklılığınızı, sağlığınızı ve Dead Eye’ı her zaman korumayı daha da zorlaştırır. Bunun yerine, bir sonraki en iyi şey, sarf malzemelerini almayı ve tüketmeyi sürdürmektir. Kamp ateşi ile dinlenin ve her çekirdeği çabuk artırmaya çalışın.

18. Bir Showdown Serisine atlayarak battle royale oynayın

18. Bir Showdown Serisine atlayarak battle royale oynayın

Garip bir şekilde, Red Dead Online’ın battle royale oyunu olan Make It Count’u istediğiniz zaman oynayamazsınız. Ancak bir PvP oynatma listesinde rastgele görünene kadar beklemeniz gerekir. Royale’de zafer şansı için, çevrimiçi menüden bir Showdown Series veya Showdown Series Large seçin ve parmaklarınızı çaprazlayın. Mod rasgele dolaşımda görünecektir. Rockstar bunu, gelecekteki bir güncellemede seçilebilir bir etkinlik haline getirebilir.

19. Arkadaşlarınızla mükemmel resim çekin

19. Arkadaşlarınızla mükemmel resim çekin

Red Dead Redemption 2’de olduğu gibi, her oyuncunun kendi portatif kamerası vardır. Bu kameralar, silah tekerleğinden seçilerek selfie veya normal resimler çekmek için ayarlanabilir. Fotoğrafı doğru zamanda çekin. Muhtemelen arkadaşınızın yüzünüze yumruk attığı inanılmaz bir aksiyon sahnesi çekebilirsiniz.

20. El Kataloğu üzerinden stok yapın

20. El Kataloğu üzerinden stok yapın

Elde taşınan katalog, sarf malzemeleri, kıyafetler, silahlar ve daha fazlası için, D-pad’in üzerinde solda tutarak oyuna getirilebilecek bir yerdir. Red Dead Online’daki tüm karakterler için silahların bir kısmı açılacak ve ücretsiz olacak. Seçtiğiniz her satın alma işlemi otomatik olarak herhangi bir postaneye veya kamptaki kilitli kutunuza gönderilir, bu yüzden şans yakaladığınızda oradan almayı unutmayın.

21. Ne kadar onurlu olmak istediğinizi anlayın

21. Ne kadar onurlu olmak istediğinizi anlayın

Red Dead Online’da dinamik bir onur sistemi vardır. Açık dünyanın etrafında gerçekleştirdiğiniz eylemler, açık dünyada nasıl davrandıklarına bağlı olarak karakterinizin ahlaki kaydırıcısını yukarı veya aşağı hareket ettirecektir. Bu da, ne tür görevlere katılabileceğinizi etkiler. İyi bir kovboy, Karavan Eskortluğu gibi görevleri kabul edebilirken, hain haydutlar soygunlara ve diğer sapkın faaliyetlere katılacaktır.

22. Yetenek Kartlarınızı yükseltin ve değiştirin

22. Yetenek Kartlarınızı yükseltin ve değiştirin

Yetenek Kartları, Red Dead Online’da Fallout 76 Perks kart sistemine benzer şekilde çalışır. Bunlar temel olarak oyunda XP’yi kazandıkça, yükseltme yapabileceğiniz, özelleştirebileceğiniz ve oyun arasında geçiş yapabileceğiniz perk noktalarıdır ve oyun içi dolarlarla satın alınmadan önce karakter seviyeleri yükseldikçe yeni kartların kilidi açılır. Kart destenizi sık sık özelleştirmek ve güncellemek iyi bir fikirdir, duruma uymak için farklı olanları içeri ve dışarı değiştirin. Örneğin, bir Team Deathmatch’a girerken; atlı yeteneklerden ziyade sağlığı tercih eden ve hasarı bozan Pasif Yetenek Kartlarına öncelik verin.

23. Atlarınızı sigorta ile koruyun

23. Atlarınızı sigorta ile koruyun

Red Dead Online’ın at sigortası aslında GTA Online’da araba sigortası ile aynı şekilde çalışıyor. Biraz satın alın ve vahşi batıdaki girişimleriniz sırasında atınız herhangi bir kaza veya yaralanmaya maruz kalırsa, karşılanacaktır. Bu, çoklu oyuncuda Red Dead Redemption 2 atının permadeath olmadığı anlamına gelir. Ama atınız saldırıya uğradığında, zamanla otomatik olarak iyileşir. Eğer atınız sigortasız ise, tüm sağlığını kaybederse, doğal olarak, at sigortasının kendisinden daha pahalıya mal olan bir ahırda onları iyileştirmek için bir ücret ödemeniz gerekecektir. Ancak paranız için endişelenmenize gerek yok; her at sigorta poliçesi, her bir hayvan için kalıcıdır. İlk Honor Among Horse Thieves Story görevi sırasında elde edilen ise, tamamen ücretsizdir.

24. Rank 65’te ücretsiz Fast Travel kilidini açın

24. Rank 65'te ücretsiz Fast Travel kilidini açın

Red Dead Online, Rank 65’e ulaşıncaya kadar kampta hızlı bir seyahat post almanıza izin vermez. Bu biraz can sıkıcı olabilir. Ama yine de, küçük bir ücretle ilgi noktaları ve tüm büyük şehirlerin çevresindeki hızlı seyahat postlarından teleport olabilirsiniz. Hatta sizi bulunduğunuz yerden kampınıza bile götürebilir.

25. HUD ayarlarınızı değiştirin

25. HUD ayarlarınızı değiştirin

Oyuncular, kullanıcı arayüzlerini Red Dead Online’da ana menüden ya da oyun içinde D-Pad’i kullanarak kişiselleştirebilirler. D-pad’i basılı tutup ‘Radar Off’a basmak sizi minimaptan tamamen kurtaracaktır. Ama isterseniz varsayılan boyutundan daha büyük bir hale getirmek için ‘expand’ de seçebilirsiniz. Bu PvP sırasında, daha büyük bir yarıçaptan düşmanları tespit edebilmek için yardımcı olabilir. Ancak daha saf, daha az müdahaleci bir UI isteyenler, bunun yerine pusula seçeneğini de seçebilir.

26. Kamp menüsünden kampınızı taşıyın, yükseltin ve temasını ayarlayın

26. Kamp menüsünden kampınızı taşıyın, yükseltin ve temasını ayarlayın

Kampınız Red Dead Online’ın ayrılmaz bir parçasıdır ve çok oyunculu menüden küçük bir ücret karşılığında istediğiniz zaman çeşitli yerlere taşınabilir. Ayrıca bu ev atmosferini, oyun içi dolar ya da yeni Gold Bar para birimi ile estetik özellikler ve bonuslar ekleyerek yükseltebilir ve destekleyebilirsiniz. Bu nedenle kampınız, ne tür bir kovboy olduğunuz hakkında çok şey söyleyecektir. O yüzden göz ardı etmeyin.