Red Dead Redemption 2’de Heyecanlandıran 5 Unsur

Red Dead Redemption 2’de Heyecanlandıran 5 Unsur

Red Dead Redemption 2 Özellikleri

Red Dead Redemption 2 Özellikleri

Şüphesiz, yılın en çok beklenen oyunlarından biri olan Red Dead Redemption 2, yaklaşık bir ay sonra 26 Ekim 2018’de resmi olarak çıkacak.

Oyunun çıkışına kadar Red Dead Redemption 2’nin tek oyunculu mücadelesinden seçilmiş bölümlerini görme şansımız oldu. Bu bölümler henüz bitmiş bir yapıdan olmasa da son halinden neler bekleyeceğimiz konusunda fikir sahibi olmamızı sağladı.

İnanılmaz miktarda parlatma ve titizlikle tasarlanmış bir dünyaya sahip olan Red Dead Redemption 2, John Ford veya Howard Hawks destanlarına rakip olan bir ihtişam sergilemektedir. Oyuncularda en çok heyecan uyandıran Red Dead Redemption 2’den bazı unsurları derledik.

1. Muazzam bir oyun alanı

1. Muazzam bir oyun alanı

İlk Red Dead Redemption, yapacak ve görecek pek çok şeyle dolu geniş açık bir manzara sunarken, onun devamı dünyayı bir sonraki seviyeye taşıyor, daha sert ve daha çeşitli bir arazi sunuyor ve bir yanlış adımla kendinizi bir uçurumun dibinde bulabilirsiniz.

Ayrıca, Hagen Dağı’nın karla kaplı zirvelerinden başlayarak, Quentin Tarantino’nun opus, The Hateful Eight adlı eserini anımsatan daha keskin bir hava koşullarında varyanslar göreceksiniz.

Daha sonra, oyunun şaşırtıcı derecede büyük haritasının çok daha güneşli bir bölümünde, güzel yeşil tepeler boyunca yemyeşil bitki örtüsüyle birlikte avlanabileceksiniz.

Yine şaırtan şey organik keşiflerin bu kez nasıl hissettiğiydi. Mini haritanızdaki bir simgenin genel yönünde yürümeyi seçerek küçük bir salonda kendinizi tesadüfen bir maceranın içinde bulabilirsiniz.

Kasabalar, aynı zamanda daha yoğun ve daha detaylı hissettiriyor. Hareketli bir atmosfer ve gerçekten yaşanmış bir his sunuyorlar. İlk Red Dead Redemption’daki yerleşimler çoğunlukla düz arazi parçalarına yerleştirilmiş olsa da, burada araştırılan yerler arazide farklı yüksekliklere sahip. Bu da anında daha gerçekçi ve etkileyici hissettiriyor.

İçinde bulunduğunuz küçük bir kasaba, genel bir mağaza, doktor ofisi, banka, silah ustası, kasap ve daha fazlası da dahil olmak üzere çok çeşitli iş olanakları önerir. Bazı kasabalar atların bir koleksiyonunu tutmak için bile istikrarlı olacaktır.

2. Çete ilişkileri

2. Çete ilişkileri

Yalnız kurt karakteri John Marston olarak oynadığınız ilk oyundan farklı olarak, Red Dead Redemption 2 oyunda sizi daha büyük bir çete içinde aktif bir role sokuyor ve oyuna bu süreçte daha sosyal bir his veriyor. Mesela, uzun bir yağma ve soygun gününü akşamları kamp ateşi hikayeleri takip edebilir.

Arthur Morgan adındaki bir kanun kaçağı olarak, bu sefer oyun boyunca kamplardaki Van der Linde çetesinin çeşitli üyeleriyle etkileşime gireceksiniz. Ayrıca, belirli üyelerle görevler için takım oluşturabilir veya gruptaki herkesi kapsayan büyük soygunlara katılabilirsiniz.

Çeteniz temelde yaşayan bir varlık olduğundan, oyun sırasında yaptığınız şeylerin çoğu doğrudan kampınızın moralini etkileyecektir, yani herkesi beslemeniz gerekecek (ya bir kasaptan et satın alarak ya da kendiniz avlayarak). Ayrıca sarf malzemelerinin ve nakdin istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi de buna dahildir.

Para, kampınızı ek hükümlerle, at aksaklıklarıyla ve çok daha fazlasıyla yükseltmek için de kullanılabilir.

Çetenizin morali sadece hikaye olarak değil, kamptaki diyalog değişimlerinin içeriğine de bağlı olacak. Karakter alışkanlıkları ve mizaçlar sadece konuşmaları değil, aynı zamanda aktiviteyi de etkiliyor. Aynı zamanda diğer çete üyelerinizin de katılmaya istekli olacakları faaliyetler olacak.

Söylemeye gerek yok, kampın moralinin genel hikayede ne kadar etkisi olacağını ve çete üyelerinizin hepsinin oyunun sonuna kadar çıkıp çıkmayacağını görmek için hecanlanıyoruz.

3. Aksiyon adamları

3. Aksiyon adamları

ilk “Who The Hell is Leviticus Cornwall?” adlı görevinizde çete, para dolu olduğu söylenen zırhlı bir vagonun durması ve soyulması için Grizzly Dağları’nın karlı patikalarında ortaya çıkar.

Tabii ki, tren raylarında treni durduracak dinamit hemen patlamaz. Yani bu Arthur ve onun yurttaşı Lenny’nin, daha doğaçlama bir şekilde durdurmaya çalışmak için ileriye doğru yarışması gerektiği anlamına gelir.

Vagona girdiğinizde ve içinde bulunan bonoları aldıktan sonra, ya onları korumaktan sorumlu olanları öldürmek ya da onların gitmesine izin verme seçeneği sunulur.

Devam etmeyi nasıl seçeceğiniz, Arthur’un onurunu her zaman etkileyecektir. Onları öldürmek ve yasalara uyan vatandaşların sizinle olan gündelik etkileşimlerini etkileyecek. Yasalardan daha fazla baskı getirecek olan sizi itibarsız görmeye başlayacaklardır.

Daha sonra, Arthur ekibini diğer çete üyeleri Hollandalı ve Bill’le birlikte rakip O’Driscoll çetesinin üyesi olan Kieran’ı çetesinin sığınağından vazgeçmeye ikna etmek için bir araya getiren “Paying A Social Call” adlı bir göreve geçersiniz.

Kısa süre sonra, Kieran senin saklandığı yere götürür, burada O.K. Corral’da Gunfigh’i ünlü yapan büyük çatışma ile kıyaslama ilginç gözüküyor. Gunplay, burada Rockstar’ın Grand Theft Auto V ile öğrendiği tüm numaraları açıkça uygulayarak pürüzsüz ve hassas hissettiriyor. Ayrıca belirtelim ki, Red Dead Redemption 2 tamamen birinci şahıs modunda oynanabilir.

Doğal olarak, Dead-Eye nişan alma mekanizması geri dönmüş, sadece şimdi birkaç farklı şekilde kullanılabilir. Bir kez daha zamanınızı yavaşlatabilir, ancak aynı zamanda manuel olarak birden fazla hedefi boyayabilir ve hem adamlarda hem de hayvanlarda (özellikle avlanma için yararlı olan) kritik alanları vurgulayabilir ve otomatik olarak ateş edebilirsiniz.

4. Etrafta koşturma

4. Etrafta koşturma

İlk Red Dead Redemption oyununda, atlarınız bir şekilde tek kullanımlık olabilirdi. Ancak Red Dead Redemption 2’de, karakterinizin atı ile olan ilişkisi çok daha önemlidir.

Atınızın istediği gibi yapmasını istiyorsanız, zamanla ona bağlı kalmanız gerekir. Bu, düzenli olarak bağlayıcınızı beslemeyi ve bakım yapmayı gerektirir ve eğer ilk tehlike işaretinde bir çılgınlıktan kaçınmak istiyorsanız, kafasını biraz yumuşak sıvazlamalarla sakinleştirmeniz gerekir.

Atlar, ayrıca eskisinden daha fazla silah, cephane ve diğer malzemeleri taşıyabileceğiniz için, eskisinden de daha faydalıdır. Sürüşünüzü sağlıklı ve güvenli tutmak da bir zorunluluktur, çünkü eğer atınız ölürse, iyi bir şekilde ölür.

Daha önce de bahsettiğimiz gibi, Red Dead Redemption 2’de, farklı cinsler ile eşsiz kişilikler ve nitelikler sunan atların tümünü sabit tutabileceksiniz. Örneğin, belirli atlar belirli arazilerde daha iyi performans gösterebilir.

Ayrıca atlarınızı, bu kez etrafta çok daha fazla derinlik ve hassasiyetle kontrol edebileceksiniz. Patinaj ve azarlama için uygun terbiye gibi.

5. Kişisel stil

5. Kişisel stil

Girişi batırma açısından büyütme çabasında Rockstar, en yeni açık dünya prodüksiyonunda daha önce görülmemiş bir detay seviyesi uygulamaktadır.

Örneğin, Arthur yaralandığında ya da kirli olduğunda, ya yaralarınızın görünmesine ya da kendinizi temizleyene kadar o şekilde kalacaksınız. NPC’ler özellikle pis görünüyorsanız gerçekten bir serseri gibi davranacaklarından kesinlikle yapmak isteyeceğiniz bir şey.

Artık çok daha büyük karakter özelleştirme seçenekleri var. İlk Red Dead Redemption size tam bir kostüm almanıza izin verirken, artık ayrı ayrı şapka, palto, bot, kemer, pantolon ve daha fazlasını satın alabileceksiniz.

Oyundaki atlar gibi, Arthur’un saçları ve sakalları zamanla büyüyecek. Tabii ki saçınız varsa, size birçok stil seçeneği sunulacak. Ve eğer sakalını tıraş etmeyi başarırsan, onunla tekrar bir stil yapmadan önce, onun büyümesini beklemek zorundasınız.