Reddit Kullanıcısı, GTA 6 İle İlgili Yeni Bilgiler Sızdırdı

Reddit Kullanıcısı, GTA 6 İle İlgili Yeni Bilgiler Sızdırdı

    Oyun sektörünün şüphesiz en önemli yapımlarından birisi olan GTA, son aylarda yeni oyun dedikodularıyla sık sık gündeme geliyor. Oyuncular ve veri madencileri tarafından ortaya çıkartılan sızıntılar da bu yeni oyunun ihtimalini arttırıyor. Son olarak bir Reddit kullanıcısı, Rockstar Games’te çalıştığını iddia ederek ortaya yeni bilgiler sızdırdı.

   Reddit kullanıcısına göre, büyük bir haritanın olacak ve bu harita içerisinde iki tane büyük şehir olacak. Bunların yanı sıra oyunda olacağını iddia ettiği şehirlerin ismini de paylaşan kullanıcı, şehirlerden birinin isminin Carcer City olacağını belirtti.

     Uzun zamandır oyunseverlerin merakla beklediği oyunlardan birisi olan GTA 6, ortaya atılan iddialar ve sızıntılarla sık sık gündeme geliyor. Son olarak bir Reddit kullanıcısı, Rockstar Games’te geliştirilen Red Dead Redemption 2 ve GTA 6 oyunlarının yazılımsal testlerinde çalıştığını söylerek ortaya yeni iddialar attı. Yaptığı bu paylaşım, kısa bir süre sonra Reddit moderatörleri tarafından silindi. Ancak yapılan paylaşımda ki bilgiler değerlendirildiğinde kullanıcıların uzun süredir beklediğine değecek bir oyun piyasaya sürülecek. Eğer kullanıcının paylaştığı bilgiler doğruysa, oyunseverleri çok büyük bir harita ve daha çok karakter bekliyor. Tüm bunların yanı sıra dikkat çeken bir başka detay ise oyunda yer alacak karakterlerin arasında akrabalık ilişkilerinin bulunacak olması.

     Reddit kullanıcısının yaptığı paylaşımda, öncelik oyunda yer alacak haritalar oldu. Oyunda 2 büyük şehir bulunacağı ve 3 bölgenin yer alacağı iddia edildi. Oyunda yer alacak şehirlerden birisinin isminin Vice City, diğer şehrin ise Carcer City olacağı belirtildi. Serinin önceki oyunlarında olduğu gibi GTA 6’da da Vice City, Miami şehri olacak. Carcer City ise Boston şehri olacak.

     Yapılan paylaşımın devamında ise Carcer City haritasının çok büyük olacağı ve oyuncuların bu haritada kaybolacağı bile belirtildi. Ayrıca oyun içerisinde tüm bunların yanı sıra ABD’ye ait tarihi detaylarında bulunacağı belirtiliyor. Bu kadar büyük bir harita olacağı düşünüldüğünde daha birçok detayla karşılaşacağımız büyük bir ihtimal.

     Haritanın çok büyük olmasından dolayı aynı anda farklı farklı hava durumları da yaşanacak. Şehrin bir kısmında yağmur yağarken diğer kısmında ise hava güneşli olabilecek.

    Bu kadar büyük bir haritanın yanı sıra oyunda birçok karakter de bulunacak. Seçilebilecek karakterlerin arasında akrabalık ilişkisi olacağını da değinen Reddit kullanıcısı, seçilebilecek olan karakterlerden ikisinin kardeş olacağını belirtti. Dikkat çeken bir başka detay ise, oyunda yer alacak karakterlerden birisinin gizli bir polis olabileceği iddiası.

    Böylesine detaylı bir oyun geliştiren Rockstar Games, serinin önceki oyunlarında ki gibi oyuncuları görev yapmaya zorlamayacak aksine oyunu daha özgür bir şekilde oynayabilecekleri bir hikaye hazırlayacak. Özellikle Red Dead Redemption 2’de bulunan görevlerden oldukça şikayetçi olan oyuncuların eleştirilerini dikkate alarak daha özgür oyun deneyimi sunmayı planlıyor.