Remedy, 505 Games’ten Control’un Tüm Haklarını Satın Aldı.

Remedy, 505 Games’ten Control’un Tüm Haklarını Satın Aldı.

Şimdi, Fin video oyunları geliştiricisi 2019’un popüler aksiyon oyunu Control’ün haklarına ve yaklaşan devam oyununa ve çok oyunculu kooperatif yan oyunu Condor’a sahip.

505 Games, orijinal Control’ün yayıncısı olarak 31 Aralık 2024 tarihine kadar kalacak. Anlaşmanın değeri 17 milyon avro-505 Games’in Control 2 ve Condor’un geliştirilmesine yatırdığı miktar budur. Remedy, “belirli bir alacak borcu nedeniyle” ödeyeceği gerçek miktarın bu miktarın altında olacağını belirtti.

Remedy, Control serisinin oyunlarını kendi yayınlamasının mı yoksa Control serisinin yayıncı olarak yeni bir ortak aramalarının mı daha iyi olacağını düşüneceğini söyledi.

Control, Remedy için bir hit haline geldi, dünya çapında dört milyondan fazla kopya satarak 100 milyon avro gelir getirdi. Oyun ayrıca Remedy Connective Universe evreninin bir parçası olarak Alan Wake serisi ile bağlantılıdır.

Alan Wake 2 geçen yıl Ekim ayında piyasaya sürüldü ve 1,3 milyon kopya sattı. Oyunun yayıncısı Epic Games oldu.

“Remedy’nin işletmesinin ve yarattığımız IP’lerin sahiplik haklarını genişletmeyi hedefleyen uzun vadeli stratejisi doğrultusunda, Control ve geliştirilen Condor ve Control’un tüm haklarını geri aldık,” dedi Remedy CEO’su Tero Virtala.