Remedy, Project Kestrel adlı premium kooperatif çok oyunculu oyunu iptal etti.

Remedy, Project Kestrel adlı premium kooperatif çok oyunculu oyunu iptal etti.

Remedy Entertainment oyunu olan Kestrel kod adlı oyunu iptal etmeye karar verdi ve geliştirme stüdyosu duyurdu.

Kestrel, Kasım 2023’te başlayan, kod adı Vanguard olan yeniden başlatılan projede küçük bir ekip, premium sınıf kooperatif çok oyunculu oyunun erken konsepti üzerinde çalışıyordu. Remedy Entertainment şirketi tarafından Tencent’le ortak finansmanla geliştirilen ve Tencent’le birlikte yayınlanması planlanan bir projeydi.

Remedy Entertainment’ın açıklamasına göre, Kestrel’in iptali diğer mevcut oyun geliştirme projelerine Kestrel’den geçirilen deneyimli geliştiriciler kazandıracaktır. Ayrıca, projeye yatırım yapma ihtiyacı ortadan kalkmış ve Remedy Entertainment’ın genel personel ihtiyacı azalmıştır.

“Kestrel çok umut vadeden bir projeydi ancak proje hala erken geliştirme aşamasındaydı,” dedi Remedy Entertainment CEO’su Tero Virtala bir basın açıklamasında. “Diğer projelerimiz başarılı bir şekilde ilerliyor ve geliştirme aşamalarının sonraki adımlarına geçiyorlar, onlara daha fazla odaklanma avantajı sağlıyor. Kestrel’den yetenekli geliştiricileri diğer oyun projelerimize kaydırabiliriz ve birçok destekleyici fonksiyonumuzun faaliyetlerine ek bir odaklanma sağlayabiliriz. Bu, oyun projelerimizin başarılı gelişimini sağlamanın başka bir yoludur. ‘Kestrel’ geliştirme ekibimizi teşekkür etmek istiyorum. Remedy’in çıkarları doğrultusunda projeyi durdurma kararı aldık ancak ekibimiz harika bir iş çıkardı ve bize değerli deneyim kazandırdı. Ayrıca, işbirliğinden dolayı Tencent şirketini teşekkür etmek istiyorum. Son derece profesyonel davrandılar ve bizi desteklediler.”