Resident Evil 2 26 yılını doldurdu.

Resident Evil 2 26 yılını doldurdu.

Dün, 21 Ocak 1998’de piyasaya sürülen ve klasikleşen korku oyunu Resident Evil 2’nin bir başka yayın yıl dönümüydü. Tam 26 yıl önce, 1998 yılında, Raccoon City ve onu yerle bir eden dehşetler dünyaya hakim oldu ve tüm hayranları etkisi altına aldı. Bu efsanevi oyun sadece hayatta kalma korku türünü tanımlamakla kalmadı, aynı zamanda bugün birçok oyunu ilham veren bir kalite standardı belirledi.

Resident Evil 2, sadece serinin efsanevi karakterlerinin ortaya çıkması değil, aynı zamanda serinin en ikonik ve korkunç mekanlarından biri olan efsanevi polis karakolu Raccoon City’ye derinlemesine bir dalış anlamına geliyor. Ayrıca, atmosfer ve gerilim dolu deneyimler her oyun oturumunu unutulmaz bir deneyime dönüştürüyor. Ancak 26 yıl sonra Resident Evil 2, bugün bildiğimiz Resident Evil’den uzak, tuhaf bir yaratık olmaya devam ediyor. Tuhaflıkla sonuçlanan gelişmeler, önce Tokuro Fujiwara ve Kenichi Iwao’nun ayrılışı ve ardından Shinji Mikami’nin devam filmine prodüksiyonla değil, yönetmenliğe geçmesi bir şekilde onu hayatta kalma korku türündeki en uzun ömürlü oyunlardan biri haline getirdi.

Ve orijinal Resident Evil, GameCube için yapılan yeniden yapımıyla karşılaştırıldığında geri planda kalmış olabilir, ancak Resident Evil 2, 2019 yeniden yapımıyla bile bağlantılı olmayan bağımsız bir oyun olarak kalmaya devam ediyor. Bu oyun, insanların BSE ve insan klonlama konularıyla hala endişe duyduğu, değerli bir taşı açmak için odaya heykellerin itilmesinin açıklamaya ihtiyaç duymadığı uzak bir geçmişe aittir. Bu, kendimizi bilinçli bir şekilde bir virüsle enfekte etmenin absürt bir fikir olduğu, ayrıca ultra sağcı psikopatların çağrısı olmadığı bir dünyaydı. Bu zamanı en iyi zaman olarak adlandırmak zor, ancak daha basit bir zamandı.

Resident Evil 2’nin büyük ölçüde ilerlemesinin bir sonucu olarak seri ilerledi ve Resident Evil 4 gibi devam filmleri, bu oyunun sayesinde büyük ölçüde tanındı. 2019’da oyun ayrıca muhteşem bir yeniden yapım aldı, ancak sevilen orijinal malzemesi olmaksızın aynı derecede başarılı olmazdı.