Resident Evil 2’nin yeniden yapımı tam 5 yıl oldu.

Resident Evil 2’nin yeniden yapımı tam 5 yıl oldu.

Resident Evil hayranlarının kalplerinde 25 Ocak tarihi daima bir iz bırakmıştır. 2019 yılında, oyunculara PlayStation One için en büyük klasik oyunlardan birini, ancak bir yeniden yapım olarak sunarak onlara keyif alma imkanı verildi: Resident Evil 2.

Beş yıl sonra Leon S. Kennedy ve Claire Redfield’ın terk edilmiş Raccoon City’de macerası tüm oyun endüstrisinde sağlam bir yer edinmiştir. Güncellenmiş verilere göre, yeniden yapım, 13.1 milyon kopya satışıyla franchise tarihinde en çok satan oyun haline gelmiştir.

Dahası, oyun neredeyse tamamen olumlu eleştiriler almıştır: oynanış, görsel tasarım ve karakter tasarımı en çok tartışılan yönlerden birkaçıdır. Olumlu eleştiriler, oyuna Metacritic’te 91 puan verilmesine ve “Oynaması Gereken” unvanını almasına yol açmıştır.

Resident Evil 2’ye 5. yıl dönümünüz kutlu olsun! 2019’da yenilenmiş Raccoon City, bir yeni polis ve bir üniversite öğrencisini karşılamıştı ve hiçbiri kendi başlarına hangi kabusu yaşayacaklarını tahmin etmiyordu. Geri dönüşünüze veya ilk kez Raccoon City’e nasıl girdiğinize dair anılarınızı paylaşın.

— X sosyal medya platformundaki Resident Evil resmi hesabının mesajında belirtildi

Resident Evil 2 Remake, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series ve PC versiyonlarında mevcuttur. PS Plus Extra/Deluxe, Xbox ve PC Game Pass aboneleri ek bir ücret ödemeden oynayabilirler.