Resident Evil 4’de Ray Tracing’in Çalışması Gösterildi, FPS’de Ciddi Bir Düşüş Yaşandı

Resident Evil 4’de Ray Tracing’in Çalışması Gösterildi, FPS’de Ciddi Bir Düşüş Yaşandı

Birkaç hafta önce Resident Evil 4 için bir mod yayınlandı, bu modda ışın izleme desteği bulunuyor – ışın izlemeden daha zengin bir aydınlatma biçimi. Işın izleme sayesinde bazı yerlerde Remake Resident Evil 4 harika görünüyor, ancak artırılmış görsel kalite için özellikle 4K çözünürlüğünde bir bedel ödemek gerekiyor.

MxBenchmark ekibinden, Resident Evil 4 Remake’te ışın izleme ve ışın izleme yoluyla görüntü kalitesini karşılaştırdıkları bir video hazırladı. Yeni aydınlatma modu olan ışın izleme yolu da RE4’te PC’de EXXXcellent ve Praydog’un çalışması sayesinde resmi olmayan olarak bulunmaktadır.

Işın izleme yolunun etkinleştirilmesiyle görüntü kalitesinde artış hemen fark edilir hale gelir – çevre daha gerçekçi hale gelir (ancak her yerde değil). Ancak, performansta büyük bir düşüş söz konusudur. Işın izleme yolu etkinleştirildiğinde, ışın izlemeye göre yaklaşık olarak iki kat daha düşük bir animasyon süresi göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Test edilen yapılandırmada, RTX 4080 ve i7 10700F ile, 60 fps’yi korumak için 4K’da DLSS 3.7 kullanmak gerekmektedir (bununla birlikte, frame rate yaklaşık olarak 50-55 fps’ye düşebilir).

Resident Evil 4 Remake – RE Engine motorunu kullanan oyun serisinin tek parçası değil, bu modifikasyonu bu ayın başlarında alan diğer tüm oyunlar da bulunmaktadır. Ayrıca, RE Engine motoruyla oluşturulan Dragon’s Dogma 2 de geçen ay bu modifikasyonu aldı ve önemli görsel gelişmeler sağladı.

Resident Evil 4 Remake, PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X ve Xbox Series S platformlarında bulunmaktadır.