Resident Evil 4’un Remake’inin Yapımcısı, The Darkside Chronicles’da Anlatılan Olayların Kanonikliğini Onayladı

Resident Evil 4’un Remake’inin Yapımcısı, The Darkside Chronicles’da Anlatılan Olayların Kanonikliğini Onayladı

Resident Evil hayranları Resident Evil 4 Remake’in çıkışının birinci yıldönümünü kutlarken, oyunun geçmiş bölümleri ve hikayeleriyle ilişkisi konusu daha fazla ilgi çekmeye başlıyor. Özellikle The Darkside Chronicles’ın “Havir Operasyonu” adı verilen bölümü öne çıkıyor. Bu bölümde, Leon Kennedy’nin ABD hükümeti ajanı olarak görev yapmaya başladığı ilk günler ve Jack Krauser ile birlikte bir görevi gerçekleştirdiği anlatılıyor.

Şimdi, Resident Evil 4 Remake’in yapımcısı Yoshiaki Hirabayashi (Yoshiaki Hirabayashi), olası spekülasyonları sona erdirdi. Oyun editörü IGN ile yaptığı röportajda, Hirabayashi The Darkside Chronicles’ın bahsi geçen bölümünün de kanonik olduğunu aydınlattı. “Havir Operasyonu” olaylarının Resident Evil’in genel hikayesinin bir parçası olduğu doğrulandı, ancak Resident Evil 4 Remake yazarları bu olayları The Darkside Chronicles’ta olduğu gibi değil, farklı şekilde betimlediler.

2023 yeniden yapımını geçenler, bu görev hakkında ipuçlarını final bölümüne yaklaşıldığında hatırlayabilir, bu da Krauser’ın Leon ve hükümetle olan karmaşık ilişkilerini vurgulamaktadır. Görevin ayrıntıları hala gizli olsa da, yeniden yapımın içinde Leon ve Krauser arasındaki diyaloglar ve etkileşimlerden, “Havir Operasyonu”na atıfların bilinçli bir şekilde yapıldığı ve ön hikayeyi zenginleştirmek için yapıldığı anlaşılmaktadır.

Hirabayashi, The Darkside Chronicles’ta gösterilen “Havir Operasyonu” olaylarının, Resident Evil’in genel hikayesinin resmi bir parçası olduğunu açıkladı. Fakat Resident Evil 4 Remake’te bu olayların orijinalinden farklı olduğunu belirtti.

“Havir Operasyonu’nun gerçekleştiği gerçeği, Resident Evil’in asıl hikayesinin bir parçasıdır. Ancak, görevle ilgili olarak, bu görev Resident Evil: The Darkside Chronicles’da olduğu gibi tam olarak aynı değil,” dedi Hirabayashi IGN’e. “Ayrıntılardan bahsedemem, ama Leon ve Krauser arasındaki ilişkiler ve konuşmaların size biraz anlayış verebileceğini anlayacaksınız!”.

Bu açıklama, Wii’de ilk kez piyasaya çıkan raylı bir nişancı oyunu olan The Darkside Chronicles’ın seri içindeki kanonikliği hakkındaki tartışmalara son verebilir. Bu, Resident Evil yapımcılarının seriye süreklilik nimetlerine dikkatlice dikkat ettiğini ve eskiyi yeniyi birleştirdiği, zengin ve kışkırtıcı Resident Evil hikayesini koruduğunu gösteriyor.