Resident Evil 4’ün yeni versiyonunun piyasaya sürülmesinden bir ay önce, geliştiriciler teknik sorunlar nedeniyle gecikeceğinden emindi.

Resident Evil 4’ün yeni versiyonunun piyasaya sürülmesinden bir ay önce, geliştiriciler teknik sorunlar nedeniyle gecikeceğinden emindi.

Yeni belgesel film, Resident Evil 4 Remake üzerindeki çalışmanın lansmanından bir ay öncesindeki acımasız gerçekliğini ortaya koydu.

Japon kanalı NHK World, “100 Kameralı” belgesel serisini yayınlıyor. Seride, 100 kamera hikayeyi anlatmak için yerleştirilmiş gibi bulunuyor. Son bölüm “Oyun Geliştirme” başlığı altında kameraların odaklandığı yer, Capcom stüdyosu oldu. Osaka’da bulunan Capcom stüdyosunda geçen Resident Evil 4 Remake’in piyasaya sürülmeden bir ay önceki son ayına odaklanıldı.

Basitçe söylemek gerekirse, Capcom’un Remake çalışması ideal durumda değil. Resident Evil 4 Remake’in oyun direktörü Yasuhiro Anpo’nun, oyun sırasında karşılaştığı hataların belgeselde yer aldığı videoyu izliyoruz: ekran farklı noktalarda donuyor, baş karakter Leon haritanın altından düşüyor, diğer görsel hatalar yaşanıyor, örneğin Leon ve Luis’in elleri bir sahnede düzgün bir şekilde birleşmiyor.

Bir noktada, geliştiricilerden biri, sadece bir gün boyunca test etme üzerine yaklaşık 70 hata tespit ettiklerini söylüyor. “Bu hızla, piyasaya sürüşe yetişemeyeceğiz,” diye haykırıyor Anpo. Diğer geliştiriciler, derhal çözülmesi gereken birçok başka hatayı keşfediyor, bunlar arasında açıklanamayan bir şekilde su birikmesi ve nesnelerin kaybolması da var. Bir geliştirici, bir hatanın olmadığını bile belirtirken, hatanın düzeltildiğini işaret eder.

Tüm bunlar, Capcom’un kalite kontrol departmanı ile sert bir tartışmaya yol açıyor. Kalite kontrol departmanı başkanı Ito, “düzeltmelerin neden bu kadar dikkatsiz yapıldığını” sessizce sorguluyor ve “eğer bunu yapacaklarsa, doğru şekilde yapmaları gerekmektedir,” diyor. Ardından Ito, oyunun durumu hakkında “çok endişeli” olduğunu vurgular ve “daha önce hiç bu tür hataları görmediğini” ekler.

Ne var ki, Resident Evil 4 Remake’in çıkış tarihine bir ay kala geliştiriciler yeni öğeler eklemekten vazgeçmiyorlar. Capcom’un Remake’ine hala menüler ve aydınlatma gibi yeni unsurlar ekleniyordu, bu da yeni hataların ortaya çıkmasına neden oldu ve bunlar kalite kontrol departmanı ve Ito’nun ele alması gereken hatalardı. Tahmin ettiğiniz gibi, Ito bundan pek memnun değildi.

Karşımıza “Resident Evil 4’ün şeytanı yapımcısı” olarak bilinen Yoshiaki Hirabayashi çıkıyor. Hirabayashi, Resident Evil 4 Remake’te bazı unsurlardan hoşnut değil, örneğin bazı sahnelerdeki aydınlatma ile ilgili olarak geliştirme ekibinden aydınlatmayı ya artırmasını ya da azaltmasını istiyor. Bu, QA ekibi için daha fazla iş demek, çünkü bu sahneleri tekrar düzeltmek zorunda kalacaklar.

Tüm bu sorunlara rağmen, Resident Evil 4 Remake sonunda planlandığı tarihte ve tam olarak piyasaya sürüldü. NHK World Japan belgeseli, Japonya’daki oyun geliştirme durumuna son derece açık bir bakış sunuyor, özellikle kalite kontrol departmanı çalışanları arasında – Japon geliştiricilerinin açıkça tartıştığını ve anlaşamadığını görmeyi beklemiyorsunuz, ama yine de oyun geliştirme perdesinin arkasına hoş bir bakış açısı sunuyor.