Resident Evil 7, Capcom Satış Rakamlarına Göre 7,9 Milyon Kopya Sattı

Resident Evil 7, Capcom Satış Rakamlarına Göre 7,9 Milyon Kopya Sattı

 Capcom tarafından geliştirilen hayatta kalma korku oyunu dünya çapında milyonlarca oyuncuya ulaşan Resident Evil 7, yaklaşık 8 milyon kopya sattı. 24 Ocak 2017 tarihinde   PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch ve PC platformları için geliştirici ekip tarafından yayınlandı. 

 Popüler korku oyunu serilerinden Resident Evil 7, Capcom satış rakamlarına göre 7.9 milyon kopya satarak korku oyunu serilerinin en çok satılan oyunu olarak tarihe geçti. 2017 yılında oyun dünyasına giriş yapan ve kısa süre içerisinde milyonlarca oyuncu sayısına ulaşan Resident Evil 7, bu yıl şubat ayında açıklanan verilere göre Resident Evil 5 ve Resident Evil 6'nın ardından 3. sırada yer almıştı. Şubat ayından sonra açıklanan satış rakamlarına göre zirveye oturan oyun serisi oldu. 

 COVID-19 pandemisi nedeniyle oyun satışları bir anda artış göstermişti. Atlattığımız zor günlerin ardından oyun satış rakamları oyun severler ile paylaşılmaya başlandı. Capcom tarafından açıklanan satış rakamlarına göre Capcom'un en çok satan oyunu Monster Hunter Worl oldu. Toplamda 16,1 milyon satış yapan aksiyon oyunu Resident Evil 7'nin neredeyse iki katı kadar satış rakamına ulaştı.