Resmi olarak, korku oyunu Until Dawn bu yıl PC platformuna çıkacak

Resmi olarak, korku oyunu Until Dawn bu yıl PC platformuna çıkacak


Geçtiğimiz hafta ortaya çıkan söylentilerin ardından, PlayStation firması resmi olarak, geliştirilmiş bir versiyonunun Until Dawn’un bu yıl PS5 ve PC için çıkış yapacağını doğruladı.
PlayStation State of Play sırasında duyurulan yeni Until Dawn versiyonu, bu yıl PC ve PS5 platformları için piyasaya sürülecek. Genellikle remaster versiyonlarında olduğu gibi, gelecek portlar grafik ve performans iyileştirmeleri içerecek. Bağımsız stüdyo Ballistic Moon’a oyunu modern platformlar için güncelleme görevi de verilecek.
Until Dawn, 2015 yılında Supermassive Games tarafından geliştirilen bir macera oyunudur ve PS4 için piyasaya sürülmüştür. Günümüzde stüdyo, tercihli hikaye tabanlı korku oyunlarıyla tanınan The Dark Pictures Anthology gibi oyunlarıyla tanınır. Ancak Until Dawn, Supermassive Games’in bu tür oyunlarıyla tanınmasına yardımcı olan bir oyun olmuştur.
2015 yılındaki ilk çıkışının yanı sıra, Until Dawn bir diğer rail shooter oyunu olan 2016 yapımı Until Dawn: Rush of Blood’u ve Until Dawn’un olaylarından 60 yıl öncesini konu alan bir prequel olan 2017 yapımı The Inpatient’i de doğurmuştur. İki oyun da PlayStation VR için özel olarak geliştirilmiştir.
Bir Until Dawn devam oyunu hiç yapılmamasına rağmen, 2022 yılında Supermassive şirketi The Quarry adını taşıyan bir ruhani varis yayınladı. Ayrıca bir film projesi de başlatıldı: “Shazam!” filmini çeken yönetmen de projeye dahil oldu.