Respawn’ın Mandalorian hakkındaki oyunuyla ilgili Unreal Engine 5’e dair yeni detaylar ortaya çıkıyor.

Respawn’ın Mandalorian hakkındaki oyunuyla ilgili Unreal Engine 5’e dair yeni detaylar ortaya çıkıyor.


Son günlerde, saygın bir içeriden olan Tom Henderson’ın bildirdiğine göre, Respawn Entertainment stüdyosundaki ana geliştirici ekibi, “Yıldız Savaşları” evreninde yeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Apex Legends, Titanfall ve Star Wars Jedi: Fallen Order oyunlarının yaratıcıları, Mandaloryan hakkında bir oyun üzerinde çalıştıkları söylentilere göre. Yeni projede oyuncuları neyin beklediği henüz tam olarak anlaşılmış değil, ancak geliştiricilerin yayınladığı iş ilanlarındaki bazı ilginç detayları ortaya çıkarıyor.

Söylendiğine göre, Mandaloryan oyunu Unreal Engine 5 motoru üzerinde oluşturuluyor. Bu oyun özelliğine, eleman alımı için yayınlanan ilanlarda çok dikkat ediliyor. Respawn, Unreal Engine’in yeni teknolojileri hakkında iyi bilgi sahibi olan programcılara, mühendislere ve tasarımcılara ihtiyaç duyuyor. Açıkça ortada, motorun ve görsel yeteneklerinin, gelecekteki oyunun temel özelliği olacağı anlaşılıyor.

İş ilanlarında sadece hikaye odaklı oyunun ve sinematik sunumun bahsedilirken, ağ yetenekleri veya çevrimiçi bileşen hakkında sessiz kalınıyor. Geliştiriciler, oyuncuları “görsel çözümlerle” şaşırtacak ve ünlü sinema serisinin “atmosferik” mekanlarıyla memnun edecek bir proje sunmayı hedefliyor. Ana ilham kaynağı olarak, geliştiriciler Star Wars: Dark Forces ve Star Wars Jedi Knight: Dark Forces II’yi örnek alıyor, bu yüzden bu oyunları seven yeni çalışanlardan da memnun olacaklar.