Baldur’s Gate 3, rol yapma oyunlarına olan yaklaşımlarını nasıl etkilediği hakkında rol yapma oyunları veteranlarından görüşlerini alın.

Baldur’s Gate 3, rol yapma oyunlarına olan yaklaşımlarını nasıl etkilediği hakkında rol yapma oyunları veteranlarından görüşlerini alın.

Role oyunları veteranları, Baldur’s Gate 3’ün kendi oyunlarına yaklaşımlarını nasıl etkilediği hakkında konuştular.

PC Gamer’ın rol oyunlarına adanmış yuvarlak masasında endüstrinin en üst düzey geliştiricilerine, başarılı Baldur’s Gate 3’ün tür için yeni standartlar belirleyip belirlemediği soruldu. Larian Studios’un patronu ve oyunun yaratıcı yönetmeni Sven Vinke oldukça basit bir şekilde cevap verdi: “Bu soruya cevap veremem”, ancak tartışmanın diğer katılımcıları fikirlerinde biraz ayrıldılar.

Avowed’in oyun yönetmeni ve Obsidian’ın birçok rol oyununun baş anlatı tasarımcısı Carrie Patel, oyunun stüdyosunun uzun zamandır benimsediği felsefeyi “oynamayı” güçlendirdiğini belirtti. Patel, oyuncularla “ortak ilişkiler kurmanın her zaman mantıklı olduğu” fikrinde olduğunu açıkladı.

Patel, oyunculara “gelir getiren fırsatlar vermek ve onların yaratıcı potansiyeline güvenerek bu fırsatları bulmalarına ve kullanmalarına izin vermek” durumunda bu ilişkilerin oluştuğunu açıkladı. Patel, geliştiricilerin “oyuncularını ödüllendirmenin yollarını bulmaları, onlar için yeni şeyler bulmaları ve onlara güvenmeleri gerektiğini” söylediği ve bu da Baldur’s Gate 3’ü Obsidian’ın yaratıcılıkta mücevherlerden Pillars of Eternity ve The Outer Worlds gibi oyunlarla birleştirdiği şeydir.

Geçen yılın indie oyunu In Stars and Time’ın tek başına geliştiricisi olan Adrienne Bazir, benzer şekilde cevap verdi ancak amnezi ile detektif simülatörü Disco Elysium’u belirterek, size “iyi/kahramanca” ve “kötü/kötü” temelli basit bir seçenek sunmayan başka bir oyun örneği olarak gösterdi.

Bazir’e göre, hem Disco Elysium hem de Baldur’s Gate 3 oyunculara “gerçekten garip bir seçenek verdi…”. Bazir, bu ikili seçeneklerin dışına çıkmanın oyunculara “çevre ile biraz oynamalarına izin verdiğini” açıkladı ve umuyor ki büyük ve küçük geliştiriciler benzer düşünceleri benimserler.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty’in baş quest tasarımcısı Sarah Grummer, daha çekingen bir şekilde tepki verdi, çünkü “Baldur’s Gate, D&D oyunu, değil mi? Yani biz yaptığımız oyunlarda zar atmıyoruz”. Grummer, Cyberpunk 2’nin zar atışlarına göre headshot kararları almayacağını, ancak yine de kendi içeriklerine entegre edebilecekleri birçok iyi şey olduğunu belirtti.