Rise of the Ronin Geliştiricileri Açık Dünya, Zorluk ve Ghost of Tsushima’nın Etkileri Hakkında Konuştular.

Rise of the Ronin Geliştiricileri Açık Dünya, Zorluk ve Ghost of Tsushima’nın Etkileri Hakkında Konuştular.

Team Ninja Studio geliştiricileri tarafından yapılan yeni oyun Rise of the Ronin’in prömiyerine sadece beş gün kaldı. Bu vesileyle, geliştiriciler oyunculara sadece oyunu değil, aynı zamanda nasıl oluşturulduğunu da tanıttılar.

Oyunun açık dünya rol yapma oyunu olarak geliştirilmesinin motivasyonu hakkında Automaton editoryal ekibine verilen son röportajda oyun geliştiricisi Yōsuke Hayashi, yeni görevler üstlenme isteğinin geliştirme motivasyonu olduğunu açıkladı. Dahası, Rise of the Ronin’in geliştirilmesi sırasında “zamanda bir yolculuk” sunacak bir oyun yaratmaya çalıştıklarını belirtti.

Açık dünya konusunda çözümler geliştirmek Rise of the Ronin’in geliştiricilerinin farklı geçiş yolları üzerine düşünmelerini gerektirdi. Bu oyun, at sırtında seyahat etme, halat ve planör kullanımı gibi standart yürüyüşe ek olarak değişik yolları içeriyor. Neden bu keşif yöntemlerini kullandıkları sorulduğunda, Team Ninja geliştiricisi Fumihiko Yasuda şöyle cevapladı:

“Başkentlere seyahat ederken at sırtında seyahat etmeyi seçtik çünkü Rise of the Ronin üç farklı şehirde seyahati gerektiriyor ve o dönem için gerçekçi bir yöntemdi. Planör konusuna gelince, bu size fantastik gelebilir. Ancak aslında Bakumatsu döneminin mucidi böyle bir cihazın tasarımlarını bıraktı ve bu da bizi oyuna eklemeye teşvik etti.”

Zorluk seviyesi de röportajda ele alındı. Yasuda, stüdyonun önceki projelerinden farklı olarak, çok zorlu savaşlara odaklanmışken, Rise of the Ronin’in geliştirilmesi sırasında hardcore savaşları sevenlerle aynı kadar keyifli bir oyun süreci sunmak için çaba sarf edildiğini açıkladı.

“En yüksek zorluk seviyesi, Team Ninja tarzı tipik dinamik deneyimi sevenler içindir. Normal ayarlama, karakterlerini geliştirme ve açık dünya keşfi gibi yönlerden keyif almak isteyen oyuncular içindir. En basit seçenek ise hikayeden zevk almak isteyenler içindir. Oyuncuların Bakumatsu döneminde kendilerini ronin gibi hissetmeleri için, oyuncuların oyun mekaniğini tam olarak anlamalarını gerektirmediğine karar verdik.”

Rise of the Ronin’in popüler Sony yapımı Ghost of Tsushima’ya benzerliği nedeniyle, Team Ninja’nın bu eserden ilham aldığı soruları kaçınılmazdı. Yasuda, Sucker Punch’ın oyununun Team Ninja için bir referans olduğunu ve benzer bir tema üzerine oyun yapma motivasyonu sağladığını açıkladı.

Başlangıçta adı geçen Yōsuke Hayashi, dövüş mekanikleri, görsel deneyim ve diğer Japon unsurlarının Rise of the Ronin’in diğer oyunlardan daha üstün olacağını belirtti.

O yüzden, geliştiricinin cesur iddialarının boş olduğunu kontrol etmekten başka seçeneğimiz yok. Bunun için 22 Mart’ı beklemeliyiz. Rise of the Ronin sadece PlayStation 5 için piyasaya çıkacak.