Robo-RPG SteamWorld Quest Yakında PC’ye Geliyor

Robo-RPG SteamWorld Quest Yakında PC’ye Geliyor

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech

SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech

Image & Form‘un kart tabanlı RPG’si SteamWorld Quest: Hand of Gilgamech Nisan ayında Switch’e geldikten sonra nihayet PC‘ye geliyor. Madenleri kazmak veya uzayda uçmak yerine, bu kez sıra tabanlı kart savaşlarında şövalyeler ve canavarlarla savaşan bir fantezi dünyasında robotların bir partisine liderlik edeceksiniz. Dördüncü kez, geliştiricinin yeni bir ayar ve tür ile deneme yaptığı ve Switch’in versiyonuna göre değerlendirildiğinde, seriye hoş geldiniz eki gibi gözüküyor.

Image & Form, her yeni oyunda robotlarını çok farklı yönlere çeken oldukça çevik bir geliştirici olduğunu kanıtladı. SteamWorld Quest, diğerlerinden biraz Heist’e benziyor, ikisi de özelleştirilebilir bir partiyi kontrol ettiğiniz sıra tabanlı oyunlar olmasına rağmen, kart tabanlı mücadele serisi için bir ilk.

Destenizi sihirbazlarınız için büyü, sorgulama veya işçilik sırasında bulunan 100’den fazla karttan oluşturabilirsiniz. Geliştirilebilir ve savaşta birlikte zincirlenebilir veya kombinasyon oluşturmak için kullanılabilir. Her turun başında, daha fazla masraflı yetenek kullanmaya harcayabileceğiniz güç oluşturmak için bazılarını kullanarak üç kart seçersiniz. Yani oyunda endişelenilecek bir kaynak yönetimi var.

Bir maceracının geleneksel görevlerini oluşturan zindanları keşfetmek, sandıkları aramak, kahramanlar grubunuzu oluşturmak, ejderhaları öldürmek gibi tipik RPG işleriniz de var. Ve SteamWorld oyunlarının geri kalan kısımlarında olduğu gibi, oldukça kolay ve çatlak karakter tasarımına sahip.

SteamWorld Quest 31 Mayıs’ta Steam’de çıkacak.