Rocket League Platformlar Arası İlerleme Nasıl Çalışacak?

Rocket League Platformlar Arası İlerleme Nasıl Çalışacak?

Rocket League önümüzdeki dönemlerde önemli bir güncelleme alacak. Oyun aynı zamanda bu güncellemeyle birlikte platformlar arasında çapraz ilerleme özelliğine de sahip olacak; örneğin, PlayStation 4'te topladığınız parçaları veya arabaları, kaybetmeden Nintendo Switch'te de oynayabileceğiniz anlamına geliyor. Geliştirici Psyonix, tüm bu sistemin nasıl çalışacağına dair detayları açıkladı.

Rekabetçi sıralamanız, Rocket Pass ilerlemeniz ve envanteriniz devam edecek, ancak bir Epic Games Hesabına sahip olmanız gerekecek. Güncellemeden sonra Epic hesabınıza giriş yapmanız ve ardından oyunun hangi sürümünden ilerleyemeyi sürdüreceğinizi belirlemeniz için Birincil Platform belirlemeniz istenecek. Örneğin, oyunu hem PC hem de PS4'te oynuyorsanız, daha fazla öğe kazandığınız sürümü seçmek isteyeceksiniz.

Bunu yapmak size anında arabalarınız için Chopper EG Wheels kazandıracaktır. Alternatif olarak, Epic'te oturum açmayarak ilerlemeyi ayrı tutabilirsiniz.

Aşağıdaki listede yer alan maddeler, bu platformlar arası geçişlerde aktarılacak olan detaylardır.

  • Kazanılan tüm ücretsiz indirimler (Ortak Öğeler, Etkinlik Öğeleri)
  • Sezon Ödülleri ve Başlıklar
  • Rocket Pass Eşyaları
  • Eşya Mağazası Satın Alımları
  • Planlardan oluşturulan planlar ve öğeler
  • Legacy Paketine dahil olan tüm Rocket League markalı DLC'ler

Tüm bunlara rağmen, liste dışı olan maddelerde yer alıyor. Mesela Kredi ve Esports Token bakiyeleri, yeni bir platforma aktarılamayacakları için her platforma baplı kalacak. 

Bu güncelleme aynı zamanda oyuncuar arası ticarete de olanak tanıyacak, ancak yalnızca aynı platformlar arasında ticaret yapabileceksiniz. Bunun nedeni, mikro dönüşümlerin “sahtekarlık riskini azaltmak” içindir. Ayrıca takas yapmanıza izin verilmeden önce oyunu önceden satın almış olmanız veya en az 500 Kredi satın almış olmanız gerekiyor.

Rocket League, 2015'teki lansmandan bu yana yaklaşık 75 milyon oyuncu tarafından oynanıyor ve bu sayı ücretsiz olduğunda çok daha fazla olacak.