Rockstar Games’in Kurucusu Şirketten Ayrıldı!

Rockstar Games’in Kurucusu Şirketten Ayrıldı!

    Son aylarda yapımcısı ve yayıncısı olduğu GTA serisiyle sık gündeme gelen Rockstar Games, geçtiğimiz günlerde önemli bir yönetim değişikliği yaptı. 1998 yılında kurulan Rockstar Games’in kurucularından olan ve 22 senedir şirkette görev alan Dan Houser, ekipten ayrılık kararı aldı. Dan Houser, şirket için gerçekten önemli bir isimdi. GTA ve Red Dead Redemption gibi milyonlarca oyuncuya sahip oyunlarda başarılı işlere imza atmıştı. Böylesine önemli bir ismin şirketten ayrılmasının ardından yerine kimin geçeceği ve nasıl bir strateji benimseyeceği şu an için merak konusu.

    Bu önemli ayrılığın arkasında ise dikkat çeken detaylar bulunuyor olabilir. Çünkü son zamanlarda GTA 6 haberleriyle sürekli olarak gündeme gelen Rockstar Games’in böyle bir yönetim değişikliği yaparak yine kendini gündeme getirmeyi düşünmüş olabilir. Çünkü Dan Houser ve kardeşi Sam Houser 1998 yılından beri şirkette başarılı işlere imza atarak, güzel gelirler elde ediyorlardı. Ancak yıllardır birlikte çalışan kardeşler şimdi ayrıldı.

       Şirket açısından bu kadar önem arz eden bir ismin ayrılık kararı alması bir anda oyun dünyasında merak konusu oldu. Özellikle GTA ve Red Dead Redemption gibi milyonlarca oyuncuya sahip olan oyunlar için önemli bir isim olan Dan Houser’ın ayrılık sebebi şu an için bilinmiyor. Şirkette çalıştığı 22 yılın ardından ayrılık kararı alan Dan Houser’ın Rockstar Games kariyeri başarılarla dolu. Oyun dünyasının en önemli serilerinden birisi olan GTA’nın yaratıcılarından olan Dan Houser, oyuncuların da sevdiği bir isimdi.

    Olaylar böyle gelişirken Rockstar Games tarafından henüz bir açıklama gelmedi. Ancak bilinen detaylardan birisi de şu ki, Mart ayında tamamen şirketten ayrılacak olan Dan Houser’ın ardından şirketin yeni yöneticisi Sam Houser olacak. Bakalım önümüzdeki günlerde nasıl gelişmeler yaşanacak ?