Rotten Tomatoes’ta %100 Taze Derecelendirmesi – “Shogun” Draması Eleştirmenlerden İlk Notlarını Aldı

Rotten Tomatoes’ta %100 Taze Derecelendirmesi – “Shogun” Draması Eleştirmenlerden İlk Notlarını Aldı

Rotten Tomatoes portalı, kablo kanalı FX’in başrolünde Hiroyuki Sanada’nın yer aldığı ve “Mortal Kombat” ve “Son Samuray” filmleriyle tanınan uzun süredir beklenen dramatik dizisi “Shogun”un ilk değerlendirmelerini yayınladı ve 12 eleştirmen değerlendirmesinden sonra% 100 taze puan aldı.

Kritiklerin genel görüşüne göre, “Shogun” dizisi, seyirci için bazı açılardan hatta hassas olan zengin, derin ve ustaca bir dengeleme yapabilen yetişkinler için bir drama. Bu sadece zarif bir tarihi drama değil, üç farklı bakış açısını kullanarak hayat ve ölüm üzerine düşüncelere dönüştüren ustaca bir tarihi dramdır.

Her adımda “Shogun” hikayesi daha da sert hale gelirken, kanlı sahneleri dramatik bölümlerle birlikte sunarak sarhoş ediyor. “Shogun”un bir açıdan ölümle ilgili bir hikaye olduğu ve farklı kültürlerin ve dinlerin bunu nasıl algıladıkları üzerine düşündüğü bir hikaye olduğu çok açık bir şekilde gösteriliyor. Aynı zamanda, sadece beklenen entrikalar, komplolar ve savaşlarla dolu devasa bir tarihi destanıdır.

Ve … mükemmellikten uzak olsa da, devamını görmek isteyeceğimiz kadar iyi şeyler var. Ve dizi devam sezonunda tüm eksiklikleri göz önünde bulundurulursa, televizyonda yeni büyük bir kitap fenomeni haline gelebilir.

Justin Marks ve Rachel Kondo tarafından yazılan senaryonun temelinde, feodal Japonya ve James Clavell’in klasik romanının uyarlaması yatmaktadır. Dizi, farklı dünyalardan gelen iki hırslı insanın ve gizemli bir samurayın çarpışmasını anlatacak: John Blackthorne (Jarvis) – Japonya kıyılarında gemi enkazına uğrayan İngiliz denizci, burada onun için yeni olan kültürü öğrenmesi gerekecek. Lord Toranaga (Sanada) – tehlikeli siyasi rakipleriyle çatışan kurnaz ve güçlü bir daimyo; ve Lady Mariko (Anna Sawai) – çok değerli becerilere sahip ancak ailesel bağlantıları olan kadın, değerini ve sadakatini kanıtlaması gereken.

“Shogun” dizisinin prömiyeri 27 Şubat tarihinde Star Plus ve Disney Plus’ta olacaktır.