Rus RPG “Smuta” nın kalitesi yayınlanmadan önce geliştirilecek, geliştiriciler oyuncuların olumsuz tepkisine yanıt verdi.

Rus RPG “Smuta” nın kalitesi yayınlanmadan önce geliştirilecek, geliştiriciler oyuncuların olumsuz tepkisine yanıt verdi.


Moskova merkezli Cyberia Nova stüdyosu, beklenen yerli rol yapma oyunu “Smuta”nın oynanışını geniş kapsamlı bir şekilde sergiledi. Oyuncuların toplulukta oyunla ilgili büyük bir hoşnutsuzluk dalgasına neden olan oyunda gösterilen oynanış videosu beklenmedik bir şekilde büyük bir tepki aldı. Oyunun çıkışını bekleyen birçok kullanıcı, anahtar oyun mekaniklerinin sergilenmesi için dış kaynaklara ve let’s-play formatına gereksinim duymadı. Ayrıca, “Smuta”nın nihai kalitesiyle ilgili birçok soru da kalan oyuncuları RPG’nin gelecekteki alıcılarını rahatsız etti.

“Smuta”nın oynanış videosuyla ilgili yapılana yorumlarda, kullanıcılarımızın geliştiricilerin yayınlama şeklinin oldukça başarısız olduğunu belirtti. Birçok oyuncu, öncelikle oyunu görmeyi ve geliştiricilerden oyunla ilgili ek bilgiler duymayı istiyordu. Let’s-play formatı bu görevi açıkça yerine getiremedi.

Cyberia Nova temsilcileri, seçtikleri formata yönelik eleştirilere herhangi bir şekilde yanıt vermediği için hoşnutsuz oyuncuları sakinleştirmek için acele etti. Geliştiricilerin sözlerine göre, “Smuta” hala cilalama aşamasında ve ekibin sorunlu alanları düzeltmek ve geliştirmek için birkaç ayı var.

Cyberia Nova’da, oyun metninde bulunan hataları gidermeyi ve görsel kaliteyi artırmayı taahhüt etti. Oyun oynanış videosunda bazı nesnelerin detaylarının yanlış çalıştığı ortaya çıktı. Bu sorunu oyunun çıkışına kadar gidermeleri gerekiyor.

“Smuta”nın PC için 4 Nisan’da piyasaya sürülmesi planlanıyor. Proje yaratıcıları, her gün projelerini geliştirmek için çalıştıklarını ve şüphesi olanların oyunun kalitesini görmek için sürümü bekleyebileceğini hatırlattı.