Saber Interactive Genel Müdürü Embracer’dan Ayrılışını, 4A Games’in Yeni Projesini ve Painkiller’ın Geliştirilmesini Anlattı

Saber Interactive Genel Müdürü Embracer’dan Ayrılışını, 4A Games’in Yeni Projesini ve Painkiller’ın Geliştirilmesini Anlattı

Saber Interactive CEO’su Matthew Karch, şirketin Embracer Group ile yollarını ayırma kararını yakın zamanda tartıştı. Karch’ın IGN’e verdiği samimi röportajda, ayrılığın esas olarak dostane bir şekilde gerçekleştiğini açıkladı, ancak Embracer’ın finansal sorunlara karşı riskleri azaltma isteğinden kaynaklandığını belirtti.

2020’de Embracer, Saber’in büyümesini hızlandırmak umuduyla Saber’i satın almıştı. Piyasa koşullarının kötüleşmesiyle birlikte Embracer, finansal sorunlarla karşı karşıya kaldı. Bu da, işten çıkarmalara ve projelerin iptal edilmesine yol açtı. Embracer’ın bazı hatalar yaptığını kabul eden Karch, hala Embracer CEO’su Lars Wingefors ile iyi ilişkilere sahip olduğunu belirtiyor. Eleştirilere rağmen şirketin ve geliştiricilerin kaliteli fikri mülkiyete ve oyun geliştiricilerine bağlılığını vurgulayarak onu destekliyor. Karch, Saber’in ayrılma nedeninin kendilerini koruma isteği olduğunu ve bu sayede Embracer’ın finansal belirsizliğinden kaçınabildiklerini açıklıyor.

“…Piyasa değiştiğinde sabrını kaybetti. Ve piyasa sabrını kaybettiğinde, desteklenecek her şeyi idare etmenin mümkün olmadığı zor kararlar almak zorunda kaldık. Bu yüzden işten çıkarmalar gerçekleşti.”

Karch, ayrılıktan üzgün olsa da, genel olarak Embracer ile hala iyi ilişkilere sahip olduğunu belirtiyor. İkilinin de bölünmeden kazançlı çıktığını söylüyor. Embracer para biriktirmek ve odaklanmak istedi, Saber ise büyümeye devam etmek istedi.

Karch ayrıca Saber’in “orta piyasa” yayınlama stratejisini tartışarak açıkladı. Saber’in amacı, geleneksel AAA oyunlarında bulunan büyük bütçeler olmadan yüksek kaliteli oyunlar yaratmaktır. Bu, sektördeki işten çıkarmalar ve proje iptalleri nedeniyle önümüzdeki yıllarda beklenen oyun içeriği eksikliği sorununu çözmenin bir yolu olarak görülüyor.

Karch, “Saber tarafından yapılan en iyi iş olan Warhammer 40,000: Space Marine 2” hakkında konuştu ve “beklentilerin ötesinde bir oyun olduğunu ve muhtemelen aynı zamanda ikinci, üçüncü ve dördüncü en iyi oyun olduğunu” belirtti. Star Wars: Knights of the Old Republic’un yeniden yapımı da devam ediyor. 4A Games, Metro serisiyle ilgili olmayan yeni bir projede çalışıyor. Karch, Saber satın alındığında Metro ile ilişkili olmayan başka bir projede çalışan takımın olduğunu ve takımın Metro’ya odaklanması nedeniyle bu fikri tam olarak gerçekleştiremediklerini açıkladı. Ancak Saber, 4A’ya ikinci bir takım oluşturmasında yardımcı oldu ve 4A, projenin üzerinde daha yoğun bir şekilde çalışmaya başladı.

Ayrıca, Saber’in Embracer’in Prime Matter etiketiyle birlikte çalışarak geliştirdiği Painkiller isimli yeni bir oyun bulunmaktadır. Çalışmalar devam etmekle birlikte, görünüşe göre artık Prime Matter’ın bunda yer almayacağı belirtiliyor. Karch, “bu oyunu yayınlamamızın daha iyi olacağını düşündük” dedi.