Saber Interactive Şirketi Embracer Group’a Dair Bahsini Web Sitesinden Kaldırdı

Saber Interactive Şirketi Embracer Group’a Dair Bahsini Web Sitesinden Kaldırdı

Saber Interactive şirketi, web sitesinden Embracer Group’a yönelik atıftan vazgeçmeye karar verdi ve bu da satış haberlerinin gerçeği yansıttığı şeklinde bir düşünceye yol açtı. Geçen ay Bloomberg ajansı, bir anlaşma sürecine aşina olan bir kaynağa dayanarak, Saber Interactive’in özel yatırımcı grubuna 500 milyon dolara satılacağını bildirdi.

Saber’ın web sitesinde daha önce “Embracer Group şirketi” yazısının bulunduğu stüdyonun logosu yer alıyordu. Ancak Mart ayının başında, kullanıcı X lejooon, Embracer Group’a yapılan atıfların kaldırıldığını ve “Embracer Group şirketi” ifadesinin logonun altından çıkarıldığını fark etti. Stüdyonun biyografisi de düzenlendi, artık Saber Interactive’in Embracer Group ile ilişkisi olmayan bir Amerikan video oyun geliştirici ve yayıncısı olduğu belirtiliyor.

Bu değişiklikler, anlaşmanın tamamlandığını ve Saber’ın özel bir şirket olacağını göstermektedir. Bloomberg’ün verilerine göre, anlaşmadan sonra Saber’de, ABD, Rusya ve Portekiz de dahil olmak üzere dünya çapında yaklaşık 3.500 çalışan olacak.

Bloomberg’in bildirdiğine göre, anlaşmanın tamamlanmasının ardından Saber, Star Wars: Knights of the Old Republic’in yeniden yapımı üzerinde çalışmaya devam edecek. Ancak bu projenin akıbeti halen belirsizliğini koruyor.

Embracer Group, stüdyoları kapatma ve projeleri iptal etme de dahil olmak üzere geniş kapsamlı bir maliyet tasarrufu operasyonu yürütüyor. Aralık ayında tamamlanan yapısal değişiklikler sonucunda 1.300’den fazla işçi işten çıkarıldı. Ayrıca, 2023 yılının altı ayında duyurulmamış 29 oyunun iptal edildiği bildirildi.