Sega, en nefret edilen yayıncı olma riskiyle karşı karşıya: Oyuncular yayıncılığın oyunlarını boykot etmeye çağırıyor.

Sega, en nefret edilen yayıncı olma riskiyle karşı karşıya: Oyuncular yayıncılığın oyunlarını boykot etmeye çağırıyor.

Sega şirketi Like a Dragon: Infinite Wealth için Yeni Oyun+ sürümünün yalnızca Deluxe Edition veya Ultimate Edition sahipleri için 15 ila 40 dolar daha pahalı olan oyun sürümleri için kullanılabilir olacağını duyurduktan sonra, şirket hakkında eleştiri yağmuru internet üzerinde yükseldi.

Kiryu karakterinin seslendirmesini yapan aktör Yong Yea’nın yanı sıra, seri ile ilgili tüm tematik siteler birkaç gündür öfke dolu mesajlarla dolup taşıyor ve Sega’ya karşı eleştirileri binlerce oylama ve yüzlerce yorum topluyor. Öncelikle insanları rahatsız eden şey, Sega’nın oyunun temel işlevselliğinin ek ücretli erişimle kapatmış olması. Birçok kullanıcı, diğer ek gelir elde etmek için yayıncıların hangi kirli adımları atacaklarını merak ediyor: örneğin oyun içinde ödeme karşılığı duraklatma veya hızlı hareket.

Şu anda Steam’deki oyun tartışmalarının neredeyse tamamı ödeme karşılığı Yeni Oyun+ ile ilgili: kullanıcılar Sega’yı bencil bir kapitalist domuz olarak adlandırıyor, bu oyunu satın almayı planlamadıklarını ve diğer oyuncuları Japon yayıncının bu tiksindirici stratejisini benimsememeleri konusunda çağrı yapıyorlar.

Şimdiye kadar Sega olaylar hakkında henüz bir açıklama yapmadı, ancak şimdiden 25 Ocak’ta piyasaya çıkacak olan oyunun Steam ve Metacritic’te oyunculardan çok “ılık” bir karşılama alacağını söylemek mümkün.