Sekiro: Shadows Die Twice Fragman

Sekiro: Shadows Die Twice Fragman

Sekiro: Shadows Die Twice

Sekiro: Shadows Die Twice

From Software, 20 Eylül’de başlayacak olan Tokyo Oyunu Gösterisi’nin başlangıcından önce Sekiro: Shadows Die Twice için yeni bir fragman yayınladı. Fragman From Software’in tipik Dark Souls ve Bloodborne gibi huysuz ve uğursuz. Yerde ölü bir yalancı gibi görünen bir shinobi gösterir, ama hızlı bir şekilde oyuna yönelir, başrol karakterleri çevrede kendini akrobatik olarak başlatır.

Bu tür hareket Sekiro ve Dark Souls serileri arasındaki büyük farktır. Ana karakterin bir çengelli kancası vardır ve duvarlara hızla tırmanabilir, kirişlerde saklanabilir ve genellikle düşmanını çıkarmak için sinsi ninja davranışına girer. Buna rağmen, savaş, belki de yoğunluğun artmasıyla birlikte, önceki From Software oyunlarına çok aşina geliyor ve bunu hissettiriyor. Fragmandaki ana karakter, acımasız muharebede yükselen muazzam canavarları ele geçiriyor. Kitao ayrıca Twitter’da oyun için bazı tatlı resimler de yayınladı.

From Software, daha önce Sekiro’nun sahip olduğu ilginç gelişim tarihini tartışmış ve orijinal Tenchu serisinde yeni bir oyun olarak hayata başladığını teyit etmiştir. Topluluk yöneticisi Yasuhiro Kitao, “Asıl olarak Dark Souls’tan ve bir önceki oyunumuzdan farklı bir şey yaratmaya başladığımızda, Japonca temalı bir oyun yapmanın ilginç olacağını düşündük. Bundan dolayı, shinobi ve ninja yönünde ilerlemeye başladık ve tabi ki Tenchu bu tarihe sahip bir IP idi; bu projenin asıl itici gücü buydu.” dedi.

Activision hemen müdahil oldu. Ama zamanla proje başka bir şeye dönüştü, bu yüzden Sekiro şimdi yeni bir IP olarak başlıyor. Kitao, “Geliştirdiğimizi Activision ile birlikte çalışmaya ve birlikte kurmaya başladıkça, kendi başına bir şey olmaya başladı. Yapmak istediğimiz oyun artık sadece Tenchu değildi, bu yüzden gerçekten kendi haline dönüştü.” dedi.

Sekiro: Shadows Die Twice, Dark Souls serisinden ve Bloodborne’dan da önemli bir fark olan bir diriliş mekaniğini tanıtıyor. Savaşta öldüğünüzde, anında canlandırmak için sınırlı sayıda can tokenini kullanabilirsiniz, bu da ilginç stratejik düşünceler yaratır. Baş kahramanın da Bloodborne’dan Trick Silahlarına benzeyen bir shuriken, balta ve diğer silahlarla donatılmış bir protez kolu vardır.

Sekiro: Shadows Die Twice 22 Mart 2019’da PS4, Xbox One ve PC için çıkacak.