Shadowrun ve Battletech’in yaratıcıları tekrar bağımsız hale geldi ve yeni bir oyun üzerinde çalışmaya başladı.

Shadowrun ve Battletech’in yaratıcıları tekrar bağımsız hale geldi ve yeni bir oyun üzerinde çalışmaya başladı.

Harebrained Schemes temsilcilerinin söylediğine göre, stüdyo Paradox’un çatısı altında beş yıl çalıştıktan sonra yeni bir aşamaya başlıyor. Ancak eski yayıncının The Lamplighters League, BattleTech ve Shadowrun üçlemesi üzerinde hakları bulunuyor.

Bu dünyaları ne kadar sevsekte ve tekrar üzerinde çalışmak istese de, yapamayız. Sahip olduğumuz tek şey, ismimiz, yaratıcı kıvılcımımız ve en son tişörtler. Sınırsız yaratıcı özgürlük iş dünyasında bazı zorlukları beraberinde getiriyor.

Harebrained Schemes, endüstrinin şu anda zor bir durumda olduğunu (birçok stüdyonun kapanması ve işten çıkarmaları göz önüne alın) ve yayıncıların yeni oyunlara ihtiyaç duyduğunu, ancak mümkünse üretime hazır olanları görmek istediklerini ekledi.

Harebrained Schemes, 2018 yılında Paradox tarafından satın alındı ve 1 Ocak 2024 tarihinde yeniden bağımsız hale geldi. Şu anda BattleTech ve Shadowrun’un ana geliştiricilerinden oluşan küçük bir Harebrained Schemes ekibi yeni ve “cesur” bir şey üzerinde çalışıyor.

Anlatım ve oynanışı organik bir şekilde birleştiren yeni bir hikaye tabanlı strateji oyunundan bahsediyoruz:

Yayıncıların potansiyelini görmek için görmeleri gereken bir şey. Bunun gerçekleştiğinde, hepsi anlayacak.

Harebrained Schemes’in önümüzdeki haftalarda bir demo projesi hazırlayıp bir anlaşma yapabilmek için birkaç ay boyunca yayıncılara göstereceği umuduyla.