“Smuta” Rus RPG oyununun kalitesi, oyuncuların olumsuz tepkisine geliştirilecek şekilde cevap verildiği için yayınlanmadan önce arttırılacak

“Smuta” Rus RPG oyununun kalitesi, oyuncuların olumsuz tepkisine geliştirilecek şekilde cevap verildiği için yayınlanmadan önce arttırılacak

Moskova stüdyosu Cyberia Nova, beklenen yerli bir rol yapma oyunu olan “Smuta”nın oynanışını geniş çaplı bir şekilde sergilediği sözünü tuttu. Vaat edilen oynanışın beklenmedik bir şekilde oyuncu topluluğunda büyük bir hoşnutsuzluk dalgası yarattığı görüldü. Oyunun yayınlanan oynanışının yanı sıra, oyunun bekleyen kullanıcılarının, anahtar oyun mekaniklerinin gösterimi için dış blogculara ve let’s play formatına ihtiyaç duymadığını belirtti. Ayrıca, oyuncuların “Smuta”nın nihai kalitesiyle ilgili birçok sorusu vardı ve bu da gelecekteki RPG satın alıcılarını rahatsız etti.

“Smuta” oynanışının gösterildiği gönderiye yapılan yorumlarda, geliştiricilerin yayınlama şekli hatalı olarak nitelendirildi. Birçok oyuncu, ilk olarak oyunu görmek ve geliştiricilerden ek bilgiler duymak istiyordu. Let’s play formatı bu görevi açıkça yerine getirmedi.

Cyberia Nova temsilcileri, eleştirilere net bir şekilde yanıt vermek yerine, memnuniyetsiz oyuncuları hızla sakinleştirmeye çalıştı. Geliştiricilerin sözleriyle, “Smuta” hala cilalama aşamasında ve ekibin sorunlu bölümleri düzeltmek ve iyileştirmek için birkaç ayı var.

Cyberia Nova, oyun metninde bulunan hataları gidermeyi ve görsel kaliteyi iyileştirmeyi taahhüt etti. Oynanış videosunda bazı nesnelerin detaylarının yanlış çalıştığı ortaya çıktı. Bu sorunu oyunun çıkışına kadar gidermeyi planlıyorlar.

“Smuta”nın PC için 4 Nisan’da piyasaya sürülmesi planlanıyor. Proje yapımcıları, her gün projelerini geliştirmek için çalıştıklarını ve şüphe eden herkesin oyunun kalitesine emin olmak için piyasaya sürülmesini bekleyebileceklerini hatırlattılar.