“Smutlar”ın yazarları oyunun özel niteliğini yorumladılar.

“Smutlar”ın yazarları oyunun özel niteliğini yorumladılar.

Rus stüdyosu Cyberia Nova’nın yapımcısı Aleksey Belov, “Smuta” adlı aksiyon oyunu hakkında bazı detayları “Izvestiya” ile paylaştı. Örneğin, oyunun sadece VK Play’de piyasaya sürüleceği ve Steam, EGS gibi diğer dijital mağazalarda veya konsollarda yayınlanmayacağı söylendi. Belov’a göre, diğer platformlarda projenin politik olarak motive edilmiş kararlarla karşılaşma riski bulunmakta ve stüdyo kendi ürününü orada piyasaya sürmeyi riske atmadı.

“Diğer platformlarda [risklerle karşılaşılabilir] ve projenin politik olarak motive edilmiş kararlarla ilgilenmesi olasılığı vardır.” – Aleksey Belov, Cyberia Nova yapımcısı.

Geliştiriciler, şu anda “Smuta”yı diğer ülkelerde de piyasaya sürmeyi veya başka dillere çevirmeyi düşünmüyorlar. “Izvestiya” tarafından sorulan uzmanlara göre, Cyberia Nova’nın bu adımları oyunun satışlarını etkilememelidir.

Ayrıca, Belov’un belirttiğine göre oyunda 12 farklı final seçeneği olacak. Oyuncunun hikaye boyunca aldığı kararlar farklı sonuçlara yol açacak, örneğin kahraman evlenecek ve orduda iyi bir reputasyon kazanacak. Yapımcı ayrıca oyunun hiçbir ücretli ek içerik almayacağını söyledi.

Smuta, 4 Nisan 2024 tarihinde PC için piyasaya sürülecek. Cyberia Nova, Mart sonunda oyunun bir tur rehberi şeklinde yapılmış demo sürümünü yayınladı. Oyuncular, 1612 yılına ait Moskova’yı keşfedebilir ve mimari ve halkın yaşam tarzı hakkında bilgi edinebilirler.

5-7 Nisan 2024 tarihleri arasında Nijni Novgorod’da “Smuta: Dönemin Kahramanları” adlı tarihi bir festival düzenlenecektir. Ziyaretçiler, Karışıklık Dönemi olaylarının tarihi rekonstrüksiyonu ve tiyatral gösterileri ile savaşların olduğu olayı izleyebilirler. Giriş ücretsizdir ve 12 yaş ve üzeri katılımcılara açıktır.