Snapchat’ten Şaşırtan Kullanıcı Sayısı Artışı !

Snapchat’ten Şaşırtan Kullanıcı Sayısı Artışı !

     Popüler sosyal medya platformlarını göz önünde bulundurduğumuzda sayılı uygulamalardan birisi olan Snapchat, son zamanlarda yapılan araştırmaların aksine büyümeye devam ediyor. Araştırma şirketlerinin araştırmaları ve kullanıcıların yorumlarına göre çok güzel günler geçirmediği düşünülen Snapchat, bunların aksine yeni verilerini açıkladı. Şirketin açıkladığı verilere göre kullanıcı sayılarında hatırı sayılır bir artış var.

     Snapchat’in açıkladığı verilere göre 2019 yılının son çeyreğine doğru kullanıcı sayılarında yaklaşık olarak 7 milyon artış olduğunu belirtti. Şirket aynı zamanda Sncaphat AR alanında da çalışmalarının devam ettiğini ve aynı verileri orada da elde etmek istediklerini belirtti.

     Araştırma şirketlerine ve kullanıcılara göre eskisi gibi popüler bir uygulama olmasa da şirket yatırımlarına devam ediyor ve şirket bu yatırımların karşılığını çok güzel bir şekilde aldığı görünüyor. Artırılmış gerçekçilik alanında ki çalışmalarla uygulamayı farklı bir boyuta taşımayı hedefleyen şirket bu yatırımlarla da verim alabilirse kullanıcı sayısında arttırabilir.

  SON ÇEYREKTE SNAPCHAT KULLANICI SAYISI

   Rakipleri olan sosyal medya uygulamalarına nazaran kullanıcı sayılarının artış oranlarını göz önünde bulundurduğumuzda Snapchat’in oranları düşük kalıyor. Rakip sosyal medya platformlarının Snapchat’in özelliklerinden esinlenerek yaptıkları yenilikler Snapchat’in kullanıcı sayısının artış oranının düşük kalmasına sebep oldu. Instagram’ın günlük kullanıcı sayısının 500 milyon olduğu düşünülürse Snapchat’in son çeyrekte elde ettiği 7 milyon kullanıcı sayısı artışı çok küçük bir rakam oluyor.

   Snapchat CEO’su Evan Spiegel’in yaptığı açıklamada, tüm eleştirilere ve araştırmalara rağmen artırılmış gerçeklik alanında yatırımlarının ve çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Evan Spiegel’in paylaştığı verilere göre, Snapchat kullanıcıları, günlük kullanımda aktif haldeyken ortalama 30 kez Snapchat’in AR ürünlerini kullanıyor. Snapchat AR teknolojisinden biraz bahsetmek gerekirse, kameralar sayesinde kullanıcıların yüzlerine ya da çevresine uygulayabildikleri filtreler ve sanal olarak yerleştirilen öğeleri barındırıyor.

  SNAPCHAT’İN AR TEKNOLOJİSİNDE HEDEFLERİ BÜYÜK

  Son yıllarda hemen hemen bütün popüler sosyal medya uygulamalarının üzerinde çalıştığı AR teknoloji şirketler açısından pozitif katkısı oluyor. Snapchat’te bunu yapabilen başarılı şirketlerden bir tanesi. Snapchat’in geliştirici topluluğun yaklaşık olarak 600 bin tane filtre oluşturduğunu biliyoruz. Bu rakamları göz önünde bulundurduğumuzda diğer uygulamaların Snapchat kadar başarılı olamadığını görüyoruz. Zira Instagram’ın kullanıcılara sunduğu Spark Ar ile ne kadar filtre sunulduğu bilinmiyor ve yakın zaman da bazı filtrelerin kaldıracağı konuşuluyor.

   Snapchat’in geçtiğimiz aylarda tanıttığı Spectacles gözlükleriyle AR alanında kendini geliştirmek istediğini net bir şekilde gösterdi. Snapchat’in en çok güvendiği ürünlerinden birisi olan Spectacles, Kasım ayında satışa sunulacak.