Sonunda Fortnite M.E.K.A. Mech’lere Nerf Geliyor

Sonunda Fortnite M.E.K.A. Mech’lere Nerf Geliyor

Geçen ay başlayan Fortnite Sezon X, battle royale’de yeni bir iki kişilik zırhlı mech aracı tanıttı; M.E.K.A. Gelişinden bu yana, bazı oyuncular oyunda algılanan baskınlığı hakkındaki endişelerini dile getirdiler. Geliştirici Epic Games daha önce M.E.K.A. oyunculara daha iyi bir şans vermek için yeni bir hedefleme lazeri ve yönlü ses gibi şeyler eklenmiş olarak hafif bir nerf alacağını duyurmuştu. Şimdi daha ileriye giderek mech’e oldukça büyük bir nerf verildi.

Websitesindeki “M.E.K.A. Dengelemeleri” adlı gönderide Epic, oyunda bulunan mega mech’de bazı değişiklikler yaptığını ortaya koyuyor. Roketleriyle ne kadar hasar verebileceği, ne sıklıkta ortaya çıkabileceği gibi ayrıca, öne atılma, yükseltme ve malzeme toplama gibi diğer bazı hususları değiştiren birkaç ayar var.

Değişiklikler, M.E.K.A.’nın % 56 oranında düşürülen roket atış hızlarında daha düşük bir sınır olduğu ve bir şarjla ateş etmesine izin verilen roket sayısının on yerine altı olduğu anlamına gelir. Epic, bu düzenlemelerin amacının “M.E.K.A. kullanıcıları ve karşılaştıkları oyuncular arasında mücadelenin artırılması olduğunu ve bu değişikliklerin, füze atışının alıcı tarafındaki oyuncuların kendilerini tepki göstermeleri ve korumaları için daha fazla zamana sahip olmalarını sağladığını” söyledi.

Diğer değişiklikler arasında; M.E.K.A. ana oyun modlarında 1., 2. ve 3. fırtına aşamalarında ortaya çıkacak. Epic, her aşama için önceki spawn oranlarına göre yüzde bazlı bir karşılaştırma sağlayacak.

Ayrıca, daha önce bir maçın erken aşamalarında ortaya çıkacak en az sayıda M.E.K.A. varken, Epic şimdi buna “biraz daha fazla varyans” ekliyor. Maç başına ortalama M.E.K.A. sayısı şimdi biraz düştü. Ancak Epic, oyunun Arena kipindeki spawn oranlarının bu değişikliklerle birlikte değişmeyeceğini söylüyor.

Bunlara ek olarak, M.E.K.A.’lar oyunun sürücüleri için çevreyi ezerken veya öne atılırken artık malzeme kazanmayacaklar. Kısa bekleme süresi üç saniyeden beşe yükselmiştir ve havadayken hız takviyesi kullanılırken kazanılan ivme % 33 azaltılmıştır.

M.E.K.A. dengelemeleri ayrıntılarına Epic’in sitesinden buradan ulaşabilirsiniz.