Sony, 10 milyar dolarlık Zee satın alma anlaşmasını iptal etti.

Sony, 10 milyar dolarlık Zee satın alma anlaşmasını iptal etti.

Sony’nin Hindistan şirketi Zee’yi 10 milyar dolarlık anlaşmayı iptal etme kararı aldığı bekleniyordu, bu da en büyük medya ve eğlence konglomeralarından birini oluşturacaktı.

Bu hafta Sony, Hindistan şirketinin gerekli koşulları yerine getirememesine rağmen, ilk sürenin 30 gün daha uzatılmasına rağmen satın alma işlemlerini tamamlamalarını talep ettiği bir açıklamayla ortaya çıktı.

Sony, şartların yerine getirilmediği için “derin bir hayal kırıklığı” yaşadığını bildirdi, ancak birkaç analist ve içeriden birkaç kişinin dediği gibi, anlaşmanın artık gerçekleşmeyeceği hissi uzun zamandır vardı.

Anlaşmanın iptal edilmesinin temel nedeni, satın almanın tamamlanmasının ardından konglomera düzenlemeleri konusunda anlaşmaya varılamamasıydı.

Sony aslında Hindistan şirketinin yönetimini değiştirmeyi talep etti, çünkü mevcut Zee CEO’su Punit Goenka’nın başlangıçta Hindistan’ın rekabeti sınırlama davasıyla engellendi, daha sonra kararı gözden geçirdi, ancak Sony’de hala şüpheler bıraktı.

Japon şirketi ayrıca Zee’nin mali durumunu iyileştirmek için yeniden yapılanmanın yapılmasını önerdi, ancak son çeyreklerde durumu sürekli kötüleşti ve bu yönde hiçbir stratejik değişiklik olmadı.

Satın almanın, Hindistan bölümünü büyük Zee şirketiyle birleştirerek televizyon ve sinema alanında faaliyet gösteren devasa bir konglomera oluşturacağı öngörülüyordu, ancak bu açıkça gerçekleşmeyecek.