Sony, Fornite Yapımcısı Epic Games'e 250 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

Sony, Fornite Yapımcısı Epic Games'e 250 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

Sony, battle royale oyunu Fornite'ın yaratıcısı Epic Games'e 250 milyon dolar yatırım yaptı.

Her iki şirket de bu hareketi 9 Temmuz'da açıkladı ve yatırımın “teknoloji, eğlence ve sosyal bağlantılı çevrimiçi hizmetlerde son teknolojiyi ilerletme” ortak misyonlarında bir araya getireceği söylendi.

Epic, Mayıs ayında Unreal Engine 5 grafiklerini bir PlayStation 5'te piyasaya sürdü. Yani şirketler belli bir süredir birlikte çalışıyor. Bu hareket, yeni nesil konsolunu piyasaya sürmeye hazırlanan Sony için eğlence ve teknolojinin ön saflarında yer almak için oldukça anlamlı.

Sony'nin en yeni konsolu Microsoft'un Xbox Series X ile doğrudan rekabet halindedir, bu yüzden attığı her adım oldukça önemlidir. Sony Corporation'ın başkanı ve CEO'su Kenichiro Yoshiada, “Epic'in grafik gibi alanlarda güçlü teknolojisi onları Unreal Engine ve diğer yeniliklerle oyun motoru geliştirmenin ön saflarına kadar geliştirdi” dedi.

Yoshida ayrıca Fornite tarafından sağlanan “devrimci eğlence deneyiminden” bahsetti. Anlaşma, Sony'nin Epic ile işbirliği yapmak için derinlemesine araştırma yapacağı ve sadece oyunlarda değil, eğlence alanında da”tüketicilere değer” getireceği anlamına geliyor.

Epic Games CEO'su ve kurucusu Tim Sweeney, “Birlikte çalışarak tüm tüketiciler ve içerik oluşturucular için daha açık ve erişilebilir bir dijital ekosistem oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi.

Epic Games özel bir şirket olduğu için finansal durumları pek açıklanmamaktadır, ancak VentureBeat 2019'da şirketin vergi ve giderlerden önce 4.2 milyar dolar gelir ve 730 milyon dolar kazanç elde ettiğini bildirdi.