Sony, PlayStation 5’in Bu Yıl Gelmeyeceğini Açıkladı

Sony, PlayStation 5’in Bu Yıl Gelmeyeceğini Açıkladı

PlayStation 5, Nisan 2020’den Önce Çıkmayacak

PlayStation 5, Nisan 2020'den Önce Çıkmayacak

Bu yılki kazanç duyurularını ve hedeflerini takip eden Sony’nin Interactive Entertainment (SIE) kolu PlayStation‘ın geleceği hakkında yorum yaptı. Bu açıklamaya göre PlayStation 5‘in Nisan 2020’den önce çıkma şansı yok.

Wall Street Journal muhabiri Takashi Mochizuki, Sony‘nin bugünkü yatırımcı çağrısının ardından SIE sözcüsünden gelen yorumları tweetledi. Şirket, gelecek yıl için azalan kar hedeflerini yineledi. Ancak bir sonraki PlayStation konsolunu geliştirmek için geçen yılki işletme geliri ile 2019’daki mevcut görünümü arasındaki farkı (31.1 milyar yen veya 278 milyon dolar) yatırım yapma sözü verdi.

Wired ile daha önce yapılan bir röportajda Mark Cern, konsolun bu yıl hiçbir zaman gelmeyeceğini belirtmişti. Cerny ayrıca PS5‘in tamamen dijital bir cihaz olmadığını da söyledi. Microsoft, Xbox One S All-Digital Edition ile tamamen dijital bir konsol sunma yolunda ilk adımı attı. Ayrıca şirket, tümüyle yayın yapan bir oyun platformu olan Google Stadia‘nın piyasaya sürülmesiyle yeni bir rakiple karşı karşıya kalacak. Sony, zorlukların farkında gibi görünüyor ve bunu çok ciddiye alıyor.