Sony, PS5'in Arayüzünü Sundu

Sony, PS5'in Arayüzünü Sundu

Sony, ilk çıkışına bir aydan kısa bir süre önce PlayStation 5’in arayüzünü dünyaya sundu. Resmi PlayStation blogu, geliştiricilerin iki yeni özelliği vurguladığı kısa bir giriş içeriyor. İlki, bize en önemli seçeneklere anında erişim sağlayacak olan Kontrol Merkezi olacak. İkincisi, oyundaki belirli seviyelere veya zorluklara hızla atlamamızı sağlayan Aktiviteler olacaktır. PlayStation 5'in arayüzünün nasıl görüneceği hakkında daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki videoya bakın.

PlayStation 5'in arayüzü Sony'nin önceki konsolunun menüsüne benzese de tamamen sıfırdan tasarlandı. Bahsi geçen kontrol paneli öncelikle oyun sırasında konsolu uyku moduna aldığımızda ve bir süre sonra yeniden başlattığımızda görülecek. Sadece oyuna hemen dönmemizi sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda arka planda indirilenlerin, arkadaşların ve oyunların listelerine erişmemizi, ayrıca aksesuarları ve cihazları güçlendirme seçeneklerini yönetmemizi sağlayacak.

Entegre kartların ayrıca oyunlarla çeşitli etkileşimlere izin vermesiyle dikkat çekiyor. Bunların arasında, yaratıcılardan gelen mesajları, ekran görüntülerini veya oyun kayıtlarını ve ayrıca yukarıda belirtilen etkinlikleri bulabilirsiniz. İlginç olan ise, önceki başarılarımıza dayanarak, konsol belirli bir seviyeyi veya mücadeleyi tamamlamamızın ne kadar süreceğini tahmin etmeye çalışacak. Bazı oyunlar resmi Oyun Yardımı alacak, ancak bu özellik yalnızca PlayStation Plus aboneleri tarafından kullanılabilecek.

Yukarıdaki video aynı zamanda sesli sohbetten ve yeteneklerden bahsediyor. (başka bir oyun oynarken bile bir arkadaşın yayınladığı bir oyunu izlemek gibi). İkinci yarıda ise PlayStation 4'tekini anımsatan ana arayüz ekranına bakıp sisteme entegre edilmiş yepyeni PlayStation Store'u görebilirsiniz. Ne yazık ki Japon devi dijital mağazasının yeni versiyonunu henüz göstermedi.