Sony’nin Bloodborne için geliştirilmiş bir sürüm için planlarını doğrulayan güvenilir içeriden – ancak beklemek zorunda kalacak.

Sony’nin Bloodborne için geliştirilmiş bir sürüm için planlarını doğrulayan güvenilir içeriden – ancak beklemek zorunda kalacak.


Son zamanlarda eski IGN baş editörü Imran Khan’ın, Bloodborne’un PC ve PS5 için portunun gerçekten geliştirildiği konusunu doğruladığı haberleri ortaya çıktı, ancak gazeteci bu projenin geleceği hakkında bilgi sahibi değildi.

Bunun üzerine, bir diğer içeriden bilgi veren Head on the Block*, onun bildiklerini paylaştı: Buna göre, güncellenmiş bir Bloodborne sürümü şu anda planlama aşamasında ve PS5 için yayınlanmayacak. İçeriden bilgi veren, muhtemelen NDA’dan dolayı diğer detayları paylaşmaktan kaçınarak, gazeteciyle özel olarak konuşmayı teklif etti.

Kullanıcılar, başlangıçta Sony‘nin, SIE Japan Studio’nun geliştirdiği orijinal oyunun basit bir remaster’ı planladığını, ancak stüdyonun 2021’de kapanmasının ardından Japon yayıncının konsepti tamamen yeniden gözden geçirerek Demon’s Souls tarzında tam bir yeniden yapım yapmaya karar verdiğini ve bu muhtemelen PS6 için çıkacaklarını, aynı şekilde PS5 için Demon’s Souls’un yeniden yapımının başlatılmasında olduğu gibi.

*Head on the Block – güvenilir bir içeriden bilgi sahibi (önceki takma adı Im A Hero Too), Japon projeleriyle ilgili doğru bilgileri paylaşmıştır. Örneğin, Persona 3 Reload’un Xbox Games Showcase 2023‘te duyurulacağını ilk olarak o duyurmuş ve bu sonunda gerçekleşmiştir.