Sony’nin hisse fiyatları hayal kırıklığı yaratan finansal raporlar sonrasında düştü.

Sony’nin hisse fiyatları hayal kırıklığı yaratan finansal raporlar sonrasında düştü.

Sony hisselerinin değeri, son finansal çeyrek sonuçlarının açıklanmasının ardından kaçınılmaz bir şekilde düştü ve bizim bildiğimiz gibi beklentileri karşılamadı.

PlayStation’ın yüksek gelirleri ancak çok düşük karlılığı, pay sahipleri arasında endişeye yol açtı ve hisselerin fiyatında düşüşe neden oldu. Aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi önce yedi puan düştü ve ardından günü% 4,29 düşüşle kapattı.

Sony Interactive Entertainment Başkanı Hiroki Totoki, zor zamanların geldiğini kabul etti ve yatırımcılarla yaptığı toplantıda PlayStation’ın çok platformlu bir yaklaşımı teşvik etmesi gerektiğini belirtti.

Japon şirketinin yeni stratejisi, iç stüdyolardan oyunların hem PC hem de konsollarda aynı anda piyasaya sürülerek lansman etrafındaki coşkuyu kullanarak maksimum kar elde etmeyi amaçlayabilir.

Totoki’nin sözlerinde ilginç olan şey, teorik olarak oyunların diğer platformlarda da piyasaya sürülme olasılığını dışlamadığıydı ve kim bilir, belki de bu akşam Xbox’ın geleceğine adanmış etkinlik sırasında bu konuda bir şeyler öğrenebiliriz.