Star Wars Outlaws: Ününüz Çok Düşükse Suikastçılar Sizi Arar

Star Wars Outlaws: Ününüz Çok Düşükse Suikastçılar Sizi Arar

Star Wars Outlaws ile ilgili gördüğümüz her şeyden anlaşılıyor ki itibar sistemi oyunun merkezinde büyük bir rol oynayacak. Ana karakter Kei Vess’in Dış Halka’nın suç dünyasında seyahat ederken farklı fraksiyonlarla çalıştığı ve onlara karşı durduğu yolculuğu boyunca, oyuncu olarak aldığınız kararlar onun bu fraksiyonlardaki konumunu etkileyecek ve dolayısıyla çeşitli oyun içi sonuçlar doğuracaktır.

Son zamanlarda Game Informer’a verdiği röportajda yaratıcı yönetmen Julian Gerighty bu konuda oldukça ayrıntılı bir şekilde konuştu ve oyuncuların ana görevinin herhangi bir frakside kötü bir duruma düşmemek için hareket etmek olduğunu açıkladı – aksi takdirde peşinize katiller göndermeye başlayacaklar.

“Kirli işler yapmanın ve suçlu olmanın temel özelliklerinden biri, sendikalar arasındaki itibarınıza bağlı olarak yaşamak ve ölmektir,” dedi Gerighty. “Sendikalardan iş alabileceksiniz ve bazıları size başka bir sendikayı soyma veya kaçakçılık rotasında yardım etme gibi görevler teklif edecek ve benzeri. Ve bunları sendika için yaparsınız veya kendinize bir şeyler bırakırsınız, bu görevlerde verdiğiniz her karar tüm sendikalardaki itibarınızı etkileyecektir. Yani aslında işleri yürütmek ve hiçbirinin sizinle kötü ilişkiler içinde olmadığından emin olmakla ilgilidir, çünkü gerçekten kötü bir itibar elde ederseniz, sendikalar size katil gönderir”

Ancak eğer bir fraksiyonla itibarınız yeterince yüksekse, birkaç avantaj ve bonusun kilidini açacaksınız, aralarında onların bölgelerine erişim de dahil.

“Onlarla iyi ilişkiler kurarsanız, özel sözleşmelere, özel görevlere, fraksiyon satıcılarından daha iyi fiyatlara ve hatta şehirlerde veya açık dünyada kaleleri olan fraksiyonların bölgelerine erişim elde edersiniz,” açıklıyor Gerighty.

Her fraksiyonun bölgesinde, oyuncular ayrıca zenginlik dolu depolar da bulacaklar, ancak bu servetlere ulaşmanın tek yolu onları hacklemek ve çalmaktır.

“Birçok farklı sendikanın depolarını içeren fraksiyon bölgilerimiz var, bunlar sadece dikkat dağıtıcılar, sözleşmeler, satıcılar içermekle kalmayıp aynı zamanda bir tür hazinedir,” diyor Gerighty. “Depo, değerli malzemeler veya eşyalar içeren bir şeydir, ancak bunlara ulaşabilmek için onları çalmalısınız. İtibarınız ne kadar iyi olursa olsun, bunları hacklemeden depoya giremezsiniz.”

Ancak oyuncular bunu başarabilir ve yakalanmazlarsa, fraksiyondaki itibarları zarar görmeyecektir. Gerighty’ye göre, kanıt yoksa, suç da yoktur.

“Suç, sizi yakaladıklarında suçtur – eğer yakalanmadıysanız, sadece itibarınız zarar görecektir,” dedi.

Star Wars Outlaws 30 Ağustos’ta PS5, Xbox Series X/S ve PC için piyasaya çıkacak.