State of Play’de, BioShock’un yaratıcısının Judas oyununun ilk oynanışı gösterildi.

State of Play’de, BioShock’un yaratıcısının Judas oyununun ilk oynanışı gösterildi.


Sony’nin tanıtım etkinliğinde Ken Levine’in yeni oyunu Judas’ın duyurusu oldukça ilginç bir şekilde yapıldı. BioShock serisini bizlere hediye eden Levine’ın yeni oyunu Judas’ın hikaye fragmanı State of Play etkinliği sırasında yayınlandı, ancak oyunun dünyası, karakterleri ve temel konsepti hakkında cevap vermek yerine daha fazla soru ortaya çıkardı. Ancak bizler projenin oynanış videosunu da ilk kez gördük ve son BioShock oyununa kıyasla çok daha etkileyici olduğunu söylemek mümkün.

Ghost Story Games’in yeni oyunu Judas, birinci şahıs nişancı türünde bir steampunk oyunu. Oyuncular, Mayflower koridorları olarak adlandırılan bir uzay şehrinde tamamen yeni bir dünyayı keşfedecekler. Şehir sakinleri birbirlerini casusluk yapmaya ve en ufak bir hakarette birbirlerini parçalamaya eğitilmiş durumda. Makineler her iş, sanat ve yönetim alanında her şeyi kontrol ediyor. Gemideki liderler sizi ideal bir vatandaşa dönüştürmeye çalıştılar ve siz de bunu yıkmak için yıkıcı bir devrim başlattınız.

“Karakterler, şimdiye kadar yarattığımız her oyunun itici gücü olmuştur. Andrew Ryan’ı öldürmek için okyanus altında savaşmak veya Elizabeth ile birlikte göksel bir şehirden kaçmak gibi. Bu kişilikler her zaman hikayelerimizin merkezinde yer aldı. Peki ya arkadan hançerlemek isteyenlerle dostluk kurmak isteyenler arasında seçim yapabilseydiniz? Judas’ta, hikayenin gelişimi ve kararlarınız sizinle doğrudan ilişkili olacak bir oyun yaratmak istedik. Çünkü siz, İsa’nın ihanet eden kişisi olarak, hikayenin her olayının itici gücü haline geleceksiniz. Yeni karakterler ana hatlarıyla oyununuzu ve oynayışınızı değiştirecek ve daha önce yapmadığınız şekilde şekillendireceksiniz.” şeklinde bir açıklama yapıldı.

Ne yazık ki, oyun geliştiricileri oyuncunun oynanış yetenekleri hakkında herhangi bir ek bilgi paylaşmadı. Ayrıca, Judas’ın ne zaman piyasaya sürüleceği de bilinmiyor. Nişancı türündeki oyun, PC ve oyun konsolları için piyasaya sürülecek.