Steam, 2020 Yılında Oyuncuların Kaç Saat Oyun Oynadığını Açıkladı

Steam, 2020 Yılında Oyuncuların Kaç Saat Oyun Oynadığını Açıkladı

    Dünyanın en popüler oyun satış platformlarından birisi olan Steam, kullanıcılarına dair önemli bir istatistik yayınladı. Oyun dünyasındaki hemen hemen her oyuncunun en az bir kere kullandığı Steam, kullanıcılarının kaç saat oyun oynadıklarını açıkladı. Platform tarafından yapılan açıklamada, Steam kullanıcıları 2019 yılı boyunca yaklaşık 21 milyar saat oyun oynadılar. Bu diğer platformlarla karşılaştırıldığında Steam’in ne kadar ön planda olan bir platform olduğunu görebiliyoruz.

  

      Oyun sektörü açısından 2019 yılı çok hareketli geçti. Gerek piyasaya çıkan oyunlar gerek etkinliklerde duyurulan oyunlar, sektörün sürekli olarak hareketli kalmasını sağladı. Bu gelişmeler yaşanırken, oyuncuların böyle platformlara ilgi göstermemesi şaşırtan bir olay olurdu. 2019 yılı da Steam açısında böyle oldu ve 2019 yılında 95 milyon aktif kullanıcıya hizmet verdi. Steam’in bu kadar başarılı olmasının arkasında, platformun yeni tasarımı, mevcut oyunlar için çıkartılan kozmetik parçalar ve daha spesifik oyunlar olduğu düşünülüyor.

     Açıklanan bir başka istatistik ise Steam Atölyesi ile ilgili oldu. Oyuncular 2019 yılında atölyeyi oldukça fazla kullandı. İstatistiklere göre oyuncular 4,3 milyon öğeyi yükseltmek için atölyeyi kullandı. Her geçen gün karşısına güçlü rakipler çıksa da düzenli olarak düzenlediği etkinlikler ve indirimlerle oyuncuların her zaman ilgisini çekmesini başaran Steam, daha uzun yıllar bu kategori de zirvede olacak gibi duruyor.

    2020 yılı da Steam açısından hareketli geçecek gibi duruyor. Steam’in daha önceki açıkladığı planlarda olduğu gibi 2020 yılında, SteamVR, Steam Labs gibi sistemler üzerinde daha fazla çalışmalar yürütecek. Bunun yanı sıra Steam Trust gibi sistemler içinde farklı çözümler ve planlamalar üzerinde duracak.