Steam’de Eklenen Mikro İşlemeler Nedeniyle Tekken 8’e Olumsuz Yorumlar Alıyor

Steam’de Eklenen Mikro İşlemeler Nedeniyle Tekken 8’e Olumsuz Yorumlar Alıyor

Son Tekken 8 güncellemesi, sadece Eddy Gordo’yu değil, aynı zamanda Tekken Mağazası’ndaki kozmetik eşyalar için birçok mikro işlem ve savaş geçişini de getirdi. Bu iki öğe de oyuncular tarafından çok fazla beğenilmedi, Steam’de son 30 gün içinde oyunun genel derecesi, çok sayıda olumsuz yorum nedeniyle “Karma” seviyesine düşerken, genel olarak “Çok Pozitif” olmuştu.

Bu, ek bir ücret karşılığında karakterlerin görünümleriyle ilgili içerik sunan ilk ve muhtemelen son oyun değil. Ancak, oyun geliştiricisi Bandai Namco’nun, oyunun piyasaya sürülmesinden birkaç ay sonra savaş geçişleri ve mikro işlemleri ekleyerek oyuncuların tepkisine “haince” hareket ettiği eleştirilerinin büyük bir kısmı var.

“Tekken’ı seviyorum, ancak 70 dolarlık oyunun piyasaya sürülmesinden 2 ay sonra primli mağaza ve savaş geçişini eklemek belki de gördüğüm en kötü hile olabilir,” şeklinde bir olumsuz yorumda belirtiliyor. “Eğer mümkün olsaydı parayı geri isteyecektim.”

Diğerleri ise tam fiyatla satılan bir oyunda gereksiz alımların fazla olduğunu, karakter geçişleri için ciddi ekstralar gerektiğini iddia ediyorlar.

Oyundaki aşırı derecede paralı hale getirme durumu var. 70 dolarlık bir oyun için içeride mağaza, savaş geçişi ve paralı DLC’ler olması kabul edilemez. Geliştiriciler, oyunun eğitim alması ve başarılı yorumlar almasını bekledi, ardından savaş geçişini ve içeride mağazayı tanıtarak kötü ünlerden kaçındı.

Nihayet, temel oyun içinden normal kozmetiğin kaldırıldığı ve daha sonra savaş geçişine dahil edildiği açıkça görülüyor. Bu kozmetiklerin birçoğu, önceki Tekken oyunlarında karakter özelleştirmede ücretsiz olarak mevcuttu. Genel olarak oyun eğlencelidir, ancak bu paralı model devam ettikçe bunu tavsiye edemem.

Girişte belirtildiği gibi, son Tekken 8 güncellemesi, yakın gelecekte ortaya çıkacak olan DLC karakter serisinin ilk üyesi olan Eddy Gordo’yu ekledi ve artık ayrı olarak 479 ruble karşılığında satın alınabiliyor.