Steam’de İnceleme Puanı Artık Yalnızca Ücretli Kullanıcılar Tarafından Belirlenecek

Steam’de İnceleme Puanı Artık Yalnızca Ücretli Kullanıcılar Tarafından Belirlenecek

Geçen yılın Eylül ayında, Valve, “yapay olarak şişirilmiş” inceleme skorlarıyla mücadele etmek için Steam’in kullanıcı inceleme sisteminde değişiklikler yaptı. Valve’nin gördüğü kadarıyla, ücretsiz oyun anahtarlarının inceleme puanlarını artırmak için geliştiriciler tarafından manipüle edilmesiydi ve bunun çözümü de basitti: Steam’ın dışından alınmış olan oyunların inceleme puanları, kopya incelemeler, hediye olarak sahip olanlar, diğer perakendecilerden alanlar oyunun son genel puanına dahil edilmeyecekti.

Sistem, daha sonra kısa sürede değiştirildi. Ücretsiz olarak oyun alan insanlar tarafından yazılan incelemelerin varsayılan olarak görülmesi sağlandı, ancak onların verdiği puanlar genel değerlendirmelerin dışında kalacaktı. Bu son düzenleme Oyuncuların düşüncelerini paylaşmalarına izin veren bir uzlaşmaydı. Stem dışından ve Ücretsiz kullanıcıların, puanlara bakıp oyunlara karşı olumlu/olumsuz tavır takınan müşterilerin kararlarının etkilenmesini önlemek ve gereksiz yere yanlış yönlendirmemeleri için gereken yapılmıştı.

Geçenlerde, Valve, Steam’e ait olmayan kaynaklardan edinilen oyun anahtarlarından ziyade, artık tüm ücretsiz oyunların toplam inceleme skorunu etkilemesini ortadan kaldırarak sistemi bir kez daha değiştirdi.

Valve bunu şöyle duyurdu: “Mağaza sayfalarının üst kısmında ve arama sonuçları gibi mağazanın çeşitli yerlerinde gösterilen inceleme puanı, oyunu ücretsiz olarak alan, hediye yoluyla veya ücretsiz hafta sonu fırsatı gibi yollarla alan kullanıcıların değerlendirmelerini içermeyecek. İncelemeler, oyunu bu yollardan biri ile elde eden müşteriler tarafından hala yazılabilir durumda, ancak inceleme genel gözden geçirme skoruna dahil olmayacak.”

İnsanların fikirlerinin kaldırılmasıyla daha etkili bir puanlama sistemi oluşacağından pek emin değilim ve Eğer hafta sonu ücretsiz oyun sunulan oyunların ortalamaları düşmeye başlarsa oyun geliştiricileri de bu durumdan hoşnut kalmayacaktır. Bununla birlikte Valve bu şekilde daha saf ve pürüzsüz bir inceleme puanı oluşacağından emin.