Steam’de popüler bir oyun motoru olan RPG Maker XP ücretsiz olarak dağıtılıyor, bu oyun motoru RPG oyunlarını kolayca oluşturmanıza olanak sağlıyor.

Steam’de popüler bir oyun motoru olan RPG Maker XP ücretsiz olarak dağıtılıyor, bu oyun motoru RPG oyunlarını kolayca oluşturmanıza olanak sağlıyor.


Steam dijital mağazasında beklenmedik bir fırsat ortaya çıktı. PC kullanıcıları şu anda Gotcha Gotcha Games stüdyosundan RPG Maker XP oyun motorunun tam sürümünü ücretsiz olarak indirebilirler. Bir hafta boyunca, hatta acemi oyuncuların tam teşekküllü rol yapma oyunları oluşturmasına olanak tanıyan bir uygulamayı tamamen ücretsiz olarak edinebilirler.

Gotcha Gotcha Games’de belirtildiği gibi, RPG Maker XP ücretsiz indirme 19 Şubat tarihine kadar geçerli olacak. Oyun motorunu kütüphaneye eklemek için sadece uygulama sayfasına gitmek ve “Hesabınıza ekle” düğmesine tıklamak yeterli. Aktivasyondan sonra kullanıcılar, oyun senaryolarını, yapısını ve mekaniğini çizmek için kullanabilecekleri RPG Maker XP’nin tam sürümünü alacaklar.

RPG Maker XP, herhangi bir özel bilgi veya eğitim gerektirmeden orijinal bir rol yapma oyunu yaratmanıza olanak tanır. RPG Maker XP, oyun verilerini şifreleme ve oyun motorunun kendisini değiştirmenize olanak tanıyan senaryo oluşturma işlevi de dahil olmak üzere gerekli tüm özelliklere sahiptir.

RPG Maker XP, 2024 Oluşturucu Festivali kapsamında ücretsiz hale geldi. Dağıtımın yanı sıra, Gotcha Gotcha Games geliştiricileri ayrıca daha modern bir sürüm olan RPG Maker MZ’nin fiyatını da geçici olarak düşürdü. 19 Şubat tarihine kadar %50’ye varan indirimle satın alınabilir.