Steam’de yeni bir seviye sistem gereksinimleri ortaya çıktı.

Steam’de yeni bir seviye sistem gereksinimleri ortaya çıktı.

Steam mağazasında Portal with RTX sayfasında yeni bir “ultra” sistem gereksinimleri kategorisi göründü. Portal with RTX için bu gereksinimlerin oldukça yüksek seviyede olduğunu göz önünde bulundurursak, bu oyunun sistem gereksinimleri diğer modern oyunlardan çok daha yüksek başlıyor, ışın izleme yeteneklerine sahip güçlü bir ekran kartının gerekliliğiyle.

Ancak tüm bunlar, birçok geliştiricinin oyunlarını piyasaya sürmeden önce yüksek seviye sistem gereksinimlerini açıklamadığını neden görmüyoruz sorusunu akla getiriyor. Bu durumun nedenlerinden biri optimize edilmiş son aşamanın gecikmesi olabilir, çünkü optimizasyon tamamlanana kadar, oyunun 4K’da 60 fps hızında çalışması için gereken donanım seviyesini kesin olarak belirlemek, geliştirme döngüsünün ilerleyen aşamalarında zor olabilir.

Bunun yanında, oyuncular genellikle oyunun sistem gereksinimlerinin ne zaman doğrulanacağını öğrenmek için Steam mağazası sayfalarına ve sosyal medya iletilerine güvenirler, ve bu durumda bile genellikle yalnızca minimum ve tavsiye edilen seviyeler belirtilir.

Valve’ın sistem gereksinimlerini yeni bir seviyeye çıkarmayı planladığını düşünmek güzel olurdu, ancak daha olası olan, bu kuralın bir istisna olduğu ve bu ultra özelliklerin yalnızca RTX Remix yeniden yapımlarında bulunabileceği.