Stefan Rün “vampir ve iskelet uzmanı” olarak bilinen Larian Studios’tan ayrıldı.

Stefan Rün “vampir ve iskelet uzmanı” olarak bilinen Larian Studios’tan ayrıldı.

Hiçbir şey sonsuza kadar sürmez – Stefan Rüni’nin Larian Studios’u terk etmeye karar verirken bu prensibe rehberlik ettiği muhtemel. Larian Studios ile neredeyse dokuz yıl bağlantılı olan uzman, kararını bir X hizmeti aracılığıyla duyurdu.

Sosyal medyada küçük bir mola aldım ama size bildirmek istiyorum ki, bu anıların hemen ardından Larian Studios’u terk ettim. Bu yolculuk hayatımı değiştirdi ve bu yolda ortaya çıkan arkadaşlara sonsuz teşekkürlerim var, ama bitirme zamanım geldi.” diye bir geliştiricinin mesajında söyleniyor.

Yine de Rüni eli boş oturmak niyetinde değil. Geliştiricinin daha sonraki mesajında, “kendim için saçma projelerle bir süre oynayacağını, bir sonraki adımın ne olması gerektiğine dair düşüneceğini” söyledi ve daha sonra geleceğin getireceği şey hakkında heyecan duyduğunu ekledi.

LinkedIn’de paylaşılan bilgilere göre, “vampirler ve kemikler uzmanı” olarak kendini tanımlayan Ronnie, Larian Studios’ta senarist olarak çalışmıştır. Baldur’s Gate 3 hayranları, karizmatik Astarion’ın benzersiz davranış tarzı ile özdeşleştikleri için ona minnettar. Oyuncuların düşüncesine göre, bu karakter Baldur’s Gate 3’ün en iyi yazılmış karakterlerinden biriydi. Bu nedenle, Rüni’nin ayrılmasıyla Belçika stüdyosunun takımda çok önemli bir bağlantıyı kaybettiği söylenebilir.