Stellar Blade yaratıcısının dediğine göre, kare hızı eylem oyunları için en önemli faktörlerden biri

Stellar Blade yaratıcısının dediğine göre, kare hızı eylem oyunları için en önemli faktörlerden biri

Aksiyon oyunlarında daima performans ve grafik bileşimini sağlamak önemlidir. Kimilerine göre güzel görüntü daha çok hoşlarına giderken, kimileri daha akıcı performans ister. EVE maceralarından tam anlamıyla keyif almak için Stellar Blade oyununda üç farklı grafik modu bulunacak.

Oyunun yönetmeni Kim Hyeon Tae (Stellar Blade’yi yaratan Shift Up stüdyosunun kurucusu) ve teknik direktör Dong-Gi Lee, aksiyon oyunlarında kare hızının öneminden bahsettiler Portal ile yaptıkları röportajda. PlayStation Blog.

Kim: Benim için kare hızı, aksiyon oyunları için en önemli faktörlerden biridir. Stellar Blade, performans modu, denge modu ve çözünürlük modu seçeneklerini sunuyor. Performans modunda 1440p’de 60 fps oynayabilirken, denge modunda 4K çözünürlükte 50-60 fps oynayabilirsiniz.

Lee: Çözünürlük modunda 30 fps ile 4K sağlanıyor. Güzel grafiklerin tadını çıkarmak isteyenlere bu modu kesinlikle öneriyorum. Herkesin kendisine en fazla zevk katacak modu seçeceğini umuyoruz.

Shift Up’ın PlayStation 5 için özel bir oyunu olan Stellar Blade, Shift Up’ın ilk AAA oyunu olacak. NieR: Automata’ya çok benzeyen oyun, farklı nedenlerle dikkat çekiyor.

Bunlardan biri, yönetmen Kim Hyeon Tae’nin dürüstlüğüdür. Oyuncuların en sık bakacağı karakter bölümlerine odaklandığını belirterek bunu söyledi. Aksiyonun yanı sıra Stellar Blade, baş karakter EVE’nin dış görünümüyle izleyiciyi etkilemeyi amaçlıyor. Oyunda farklı kostümler ve hatta EVE’nin saç stilini değiştirme seçeneği sunulacak. Ayrıca oyunun müziklerinden bir kısmı, NieR: Automata için müzik yaratmaya yardımcı olan MONACA stüdyosu tarafından hazırlandı.