Stellar Blade’ın yaratıcıları, oyuncuların genellikle gördüğü ana karakterin sırtına özel bir önem verdiler.

Stellar Blade’ın yaratıcıları, oyuncuların genellikle gördüğü ana karakterin sırtına özel bir önem verdiler.

Yaklaşan aksiyon RPG Stellar Blade’in yönetmeni, oyundaki ana karakterin “arka tarafını” vurgulayan bir pazarlama morapısının oyunun tanıtımında önemli bir rol oynadığını söyledi.

GamesRadar+ ile yaptığı röportajda oyun direktörü Hyung Tae Kim, ana karakter Eva’nın karakter tasarımını anlattı. Güney Koreli model Shin Jae In’in vücut taramasına dayanan bu tasarım, Stellar Blade’in erken fragmanlarında dikkat çekti ve şimdi Eva hakkında çok daha fazla şey biliyoruz, Kim buna bilerek yapıldığını düşünüyor.

“Tasarım yaparken, oyun sırasında oyuncunun sürekli olarak karakterin arkasını gördüğü ayrıntılara dikkat ettik. Çünkü genellikle oyuncuların gördüğü şey bu. Bu yüzden bu çok önemli olduğunu düşündük.”

Başlamadan önce, Shift Up gacha oyunu Goddess of Victory: Nikke ile bilinen bir geliştiriciydi, ana karakterlerin arkalarına odaklandığı için ve geçen yıl Nier: Automata ile bir işbirliği yapmıştır. Bununla birlikte, Kim, stüdyonun tarzının sadece bir hayranlık olduğundan daha fazlası olduğunu iddia ediyor. Eva gibi karakterlerin bilinçli olarak şık tasarımının “bir tür cesur hamle” olduğunu vurguladı.

Aynı zamanda, Kim, hem Kore’de hem de dünya genelinde Eva gibi karakterlerin kültürel durumu ve oyun oynarken ve geliştirirken kendi istekleri hakkında düşünüyor:

“Şahsen, filmler, anime, manga ve benzeri ile karşılaştırıldığında, insanların oyunlara özellikle sıkı bir şekilde yaklaştığını düşünüyorum. Oyunlar sürekli güzel olmayan karakterlere olumlu bakmayan insanlar tarafından yapılan insan temsilleridir. Oyun oynarken, kendimden daha iyi görünen birini görmek istiyorum. Bu istediğim şey. Sıradan bir şey görmek istemiyorum, daha ideal bir şey görmek istiyorum. Bu eğlence türü için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sonuçta, bu yetişkin eğlencesidir.”

Kim’in ideal bir tasarım olarak gördüğü şeyin, “oyunun anlatımına veya ortama zarar vermeden cazibesini ve çekiciliğini sergileyebilen biri” olduğunu iddia ediyor.

Eva’nın bir kişilik olarak ne anlama geldiği konusundaki soruya cevap verirken, yönetmen karakterinin karakterini ve arka planını ele aldı ve onun insanlığa daha da yaklaşma hikayesinin Nier: Automata’dan 2B’nin hikayesini çok andırdığını belirtti. Kim’a göre, oyunlarını Nier ile kıyaslanmasının bir onur olduğunu söyledi çünkü oyun tasarımcısı Yoko Taro’ya büyük bir hayranı.

“Oyunun başlarında, karakter Eva pek de iyi değil. Ancak oyun ilerledikçe, daha fazla sorumluluk alır ve önemli kararlar almaya başlar. Birçok karakterle ve insanlarla etkileşim kurar ve daha insanî hale gelir. Oyunun başında daha çok savaşçı gibidir, duyguları çok fazla yok ve çok fazla ifade edemez. Oyunun gelişimi ve hikayesi ilerledikçe duygularının nasıl değiştiğini görebilirsiniz.”