Steven Spielberg,’ın “Ready Player Two” filminin üretimde olduğunu onayladı.

Steven Spielberg,’ın “Ready Player Two” filminin üretimde olduğunu onayladı.

Son beş yıl, 2011 yılında yayımlanan ve 2018’de başarılı bir film uyarlaması haline gelen “Oyun’a Hazır” adlı romanıyla tanınan yazar Ernest Cline için yoğun geçti. İki yıl sonra romanının devamını da yayınladı; “İkinci Oyuncuya Hazırlan” adlı kitap. Bununla birlikte, Cline boş durmuyor ve son üç yıldır az haber yapılan bir sinema devam filmi üzerinde çalışıyor.

2018’de Cline, Collider ile film serisinin devamı olasılığı hakkındaki düşüncelerini paylaştı: “Eğer bu film başarılı olursa, Warner Bros. muhtemelen devam filmi çekmek isteyecektir. Steven [Spielberg]’ün tekrar böyle bir projeye kalkışıp kalkışmayacağını bilmiyorum, sürecin ne kadar zor olduğunu iyi biliyor. Bu filmi kariyerindeki en zor filmlerden biri olarak adlandırdı.”

Görünüşe göre Spielberg, bu meydan okumayı kabul etmeye hazır; çünkü Showbiz 411’e yaptığı açıklamada en azından filmin yapımcılığını üstleneceğini doğruladı. Ancak üretim muhtemelen en erken 2025 yılında başlayacak;

Spielberg’in roman uyarlaması, izleyicileri 2045 yılına götürdü; dünya çöküşün eşiğinde, James Halliday tarafından yaratılan Oasis adlı sanal gerçeklik ise kurtuluş ve macera için bir mekan haline geldi. Film, Oasis’te gizlenmiş bir dijital paskalya yumurtasını arayan Wade Watts’ı takip ediyor.

“İkinci Oyuncuya Hazırlan”, Kasım ayında yayınlanan romanın doğrudan devamıdır. Wade Watts yine olayların merkezindedir ve Oasis dünyasını değiştirecek yeni gizemlerle karşılaşır. Birinci filmde Wade Watts’ı canlandıran Tye Sheridan, rolüne geri dönebilme umudunu dile getirdi.