StreamYard İncelemesi – Bu En İyi Canlı Akış Yazılımı mı?

StreamYard İncelemesi – Bu En İyi Canlı Akış Yazılımı mı?

Artıları

  • Tarayıcı tabanlı akış hizmeti
  • Sezgisel ve basit arayüz
  • Çoklu akışa izin verir 

Eksileri

  • Profesyonel yayıncılar için sınırlı özellikler
  • Ücretsiz sürümlerde StreamYard logosu ve markasını taşır

StreamYard, canlı yayınlarınıza ilgi çekici öğeler eklemenizi sağlayan çok kullanışlı bir canlı yayın yazılımıdır.

Geçiş efektleri , markalaşma ve afişler gibi öğeler , içeriğinize profesyonel bir dokunuş katar, özel kitlenizi artırmanın önemli faktörlerindendir.

Bu StreamYard incelemesinde, yazılımın özelliklerini, avantajlarını ve dezavantajlarını ortaya ele alacağız.

Uygulamalı Deneyim

Bu StreamYard incelemesi, yazılımı kullanma ve özellikleri değerlendirme konusundaki ilk elden deneyime dayanmaktadır.

Kullanım deneyimimizi belirli yönlere göre derledik, bir hesap oluşturmak için zaman, yayın süreci ve StreamYard özellikleri. Çoklu akış hizmetini test etme fırsatımız bile oldu!

Kayıt

StreamYard'ı kullanmak için resmi web sitesine gidin. Zaten sahip değilseniz bir oturum açma kimliği oluşturun. İlk kimlik bilgilerinizi oluşturun ve e-posta adresinize gönderilenlinki doğrulayın.
 
Web sitesi, bir açılır pencere aracılığıyla mikrofona ve web kamerasına erişmek için izninizi isteyecektir.
 
StreamYard ile başlamak kolaydır. Facebook, LinkedIn, YouTube, Periscope (Twitter) ve Twitch arayüze zaten dahil edilmiştir.
 
Akış hedefi için RTMP sunucusunuURL'yi ve akış anahtarını kullanan web sitelerine akış için Özel RTMP'yi de kullanabilirsiniz.

Streamyard Kullanıcı Arayüzü


StreamYard, tüm akış yazılımları arasında en basit kullanıcı arayüzüne sahiptir, bu da OBS veya Streamlabs'a kıyasla kullanımı daha kolay hale getirir.

Facebook, LinkedIn, YouTube, Periscope ve Twitch gibi sosyal medya ağları için, kimlik bilgilerinizi kullanarak web sitelerine giriş yapmanız ve izinlere izin vermeniz gerekecektir.

Canlı akış dışında, yayınlarınızı zamandan önce kaydetmek ve daha sonra yayınlamak için StreamYard'ı da kullanabilirsiniz. 

StreamYard, önceki yayınların kaydını bile tutar. Doğrudan panodan farklı düzenler seçme ve cihazınızın sesini ve kamerasını kontrol etme seçeneğiniz vardır.

Sol tarafta, tüm canlı yayınlardan yorumları görüntüleyen entegre bir sohbet kutusu vardır.

Özellikleri

StreamYard basit bir web tabanlı yazılım gibi görünebilir, ancak bundan çok daha fazlasıdır. Web sitesinde çoklu akış, Röportaj modu, misafir davetleri, kayıt, özel RTMP hedefleriLogolarKaplamalarEylem Çağrıları, Arka Planlar ve çok daha fazlası dahil olmak üzere sunulan birçok özellik vardır.

Tüm özellikleri detaylı olarak ele alacağız. Şu an için herhangi bir mağazada StreamYard uygulaması yok, tamamen web / bulut tabanlı.

Yayın

Yayınların çözünürlüğü doğrudan satın alınan planlara bağlıdır. Tüm ücretsiz planlar yalnızca sınırlı 720p çözünürlüğe izin verir.

Yayınınıza başlamadan önce hedefi seçmeniz, akışın başlığını ve açıklamasını eklemeniz gerekir.

Takılı mikrofonun çalışıp çalışmadığını bile kontrol edebilirsiniz. Sesi kapatma, kamera beslemesini kullanmayı durdurma veya daha fazla kalibrasyon seçeneği için gelişmiş ayarları seçme seçenekleri vardır.

Kamera veya Ses girişi için birden fazla donanım kaynağı arasında seçim yapma seçeneğini beğendik. Video kalitesi seçimi için, düşük Çözünürlük (360p), Standart Çözünürlük (480p) ve Yüksek Çözünürlük (720p) arasından seçim yapabileceğiniz üç çözünürlük vardır.

Ses ayarlarından hem mikrofonu hem de hoparlörü değiştirebilirsiniz. Yankı İptali, Stereo ses ve Otomatik ayarlı mikrofon sesini içeren ek özellikleri beğendik. 

Yeşil Ekran, çekici bir arka plana sahip olamayan çoğu yayıncı tarafından kullanılan bir yöntemdir.

Dahası, sapmalar yaratmadan izleyiciyle doğrudan bir bağlantı kurmaya yardımcı olur. Ancak yeşil ekranlı bir videoyu kodlamak daha fazla bilgisayar kaynağı gerektirir ve özel bir grafik kodlama çipi zorunlu hale gelir.

Yeşil ekran arka planı ekleyebilir veya bir akış için herhangi bir sanal arka plan yükleyebilirsiniz. Fade ölçeğinden Yeşil veya mavi fon rengi seçeneğine kadar temel özelleştirme seçeneklerini kullanın.

Tüm bu özellikler, izleyicilerinize yayınlayacağınız canlı akışın kalitesine katkıda bulunur.

Kaydedilen videolar, canlı yayınlar ve yayınlar için mevcut tüm ayarlarla ayarlanabilir. Kaydı bitirdikten sonra, dosyaya kontrol panelinizin ana sayfasındaki Geçmiş yayın seçeneğinden erişilebilir.

Özel bir davet bağlantısı göndererek akışınıza bir misafir davet etmenize olanak tanıyan bir seçenek vardır. Kaydın kopyası, yalnızca siz bulut depolama sınırlarınıza ulaşana kadar bulutta tutulur .

Kaydın ses veya video dosyasını indirmeyi seçebilirsiniz.

Çoklu akış / Simulcasting

Akış web sitelerinize giriş yaptıktan sonra, çoklu akış için bir yayın seçeneği oluşturmayı seçebilirsiniz. Sadece hepsini seçerek giriş yapmış tüm sitelere çoklu akış yapabilirsiniz.

Çoklu akış özelliği ücretsiz sürümde mevcut değildir. Temel abonelik bile 3 hedefe çoklu akışa izin verir. Yalnızca Profesyonel paket, sınırı 8 hedefe çıkarır.

Ayrıca, her web sitesi için akışları ayarlama seçeneğiniz olacak. Akış, seçilen web sitelerinin her birine buluttan sağlanacaktır. Abonelik planınıza göre çözünürlük ve bireysel ses kaydı açısından sınırlamalar olacağını unutmayın.

Akışla İlgili Özellikler

Yorumlar (değiştir | kaynağı değiştir)

Tüm akış hedeflerinde yorum özellikleri bulunur ve StreamYard, her bir akıştan en iyi şekilde yararlanmanız için entegre bir yorum uygulaması sunar.

Farklı akış sitelerinden gelen tüm yorumlar uygulamada gösterilir ve böylece hedef kitlenizle tek bir platform üzerinden, yani StreamYard üzerinden etkileşim kurmanıza olanak tanır. Bunu çok kullanışlı bulduk, ancak 10'dan fazla platforma yayın yapıyorsanız işler biraz karmaşıklaşacak.

Afişler

Banner'lar, canlı yayınınızın ortasında görünen metin içeriğidir. StreamYard'daki bu özellik, 200 adede kadar afiş oluşturmanıza olanak sağlar .

Bir afişi tek bir tıklama ile devreye alabilir ve devre dışı bırakabilirsiniz. Akışınızın farklı bir bölümünde farklı başlıklara erişmek için tüm başlıklar ayrı klasörlerde saklanabilir.

Marka

Yayıncılar genellikle bir topluluk oluşturmak için logolar, renk temaları ve ürünler kullanarak kanallarını veya markalarını oluştururlar. StreamYard, logolar ekleyerek, banner'larınızın rengini ve temasını değiştirerek canlı akıştaki içeriği kişiselleştirmenize olanak tanır.

Profesyonel yayıncılar bir logo ve bir afiş kullanır. Bunları akışınıza / kanalınıza eklemek çıtayı yükseltir. Kontrol panelindeki marka sekmesinden birden fazla ayarı değiştirebilirsiniz. Bu renk, afişlerde, ekran yorumlarında ve görünen adlarda temsil edilecektir. 4 farklı seçenekten bir tema seçme seçeneğine sahip olacaksınız.

Marka özellik ayrıca canlı akışlar için özel logo ve bindirmeleri kullanmasına izin verir. Logolar , kanalınızı pazarlamak ve ürün ve diğer ürünleri satmak için farklı fırsatlardan para kazanmak için kullanılabilir .

Akışınızın en üstündeki özel grafiklere yer paylaşımı adı verilir ve animasyon içerdikleri için PNG / GIF dosyası olarak yüklenir . En iyi katmanlar, yayınınız / kanalınız için giriş miktarını artırabilir.

Bindirmeler , GIF için maksimum dosya boyutu 3 MB ve PNG dosyaları için 20 MB olmak üzere önerilen 1280 x 720 piksel çözünürlüğü taşır.

Akışınıza 1280 x 720 piksel çözünürlük öneren tanıtım veya geri sayım videoları bile ekleyebilirsiniz.

Bu video dosyalarının uzunluğu 10 dakikadan fazla ve dosya boyutu 200 MB'den fazla olmamalıdır . Bu tanıtımlar, içeriğinize olağanüstü bir dokunuş katabilir. İzleyicilerin ilgisini çekmek için bir tanıtım animasyonu veya klibi olan tüm popüler kanalları fark etmişsinizdir.

Özel sohbet

Özel sohbet özelliği, doğrudan izleyicilerinizle özel olarak etkileşim kurmanıza olanak tanır. Bu özellik, çoklu akış sırasında bile izleyiciler tarafından yapılan belirli yorumlara yanıt vermenizi sağlar.

Diğer Ayar Seçenekleri

Ana panodaki ayarlar sekmesi, kayıt sırasında sağlananlar dışında size ekstra özelleştirme seçenekleri sunar.

Genel ayarlar, bir akış sırasında içeriğinizin görünümünü etkilerken, Misafir ayarları, bir canlı yayında misafirler için erişilebilirliği kontrol etmenize olanak tanır.

Misafir modu kitleye gösterilebilir canlı akışı bireylerle birisini veya etkileşime mülakat için etkinleştirebilirsiniz.

Canlı yayına en fazla 6 üye davet edebilirsiniz.

Konukların izleyici yorumlarına, bir misafir katıldığında bildirimlere ve canlı bir akışa kolayca eklenebilen konuk kimlik doğrulama özelliklerine erişmesini nasıl kontrol edebileceğinizi beğendik.