Street Fighter 5 İsteğe Bağlı Reklamlar Ekliyor

Street Fighter 5 İsteğe Bağlı Reklamlar Ekliyor

Street Fighter 5 İsteğe Bağlı Reklamlar

Street Fighter 5 İsteğe Bağlı Reklamlar

Capcom, Street Fighter V: Arcade Edition için iş tarafında yeni bir şeyler deniyor. Yayıncı, oyunun 11 Aralık’ta isteğe bağlı “sponsorlu içerik” ekleyeceğini duyurdu. Capcom Pro Tour rekabetçi oyun etkinliği, oyun için içerik paketleri ve satın alabileceğiniz ekstra kostümler hakkında size bilgi vermek için reklam biçiminde gelecektir.

Reklamlar, yükleme ekranları, turnuva aşamaları ve hatta karakterlerin kendileri dahil olmak üzere, oyun boyunca “çeşitli yerlerde” gösterilecektir. Özellikle, karakterlerin sponsorlu içeriği kıyafetlerde veya karakter modelinin kendisinde gösterecek yeni bir “Reklam Stili” seçeneğine sahip olacak. Bu arada aşamalardaki reklamlar, sponsorlu içeriği net olarak görüntüleyecektir. Capcom, yükleme ekranında etkinleştirilmiş reklamların devre dışı bırakıldıklarında daha uzun olmayacağını açıkladı.

Burada önemli olan, bu reklamların tamamen isteğe bağlı olmasıdır. Reklamları görmeye karar verirseniz, Ranked ve Casual eşleşmeleri oynarken ekstra Fight Money (oyunun para birimi) ile ödüllendirilirsiniz. Bununla birlikte, Fight Money ödemelerinde bir üst sınır var, ancak Capcom ne kadar olduğunu söylemedi.

Capcom‘un blog yazısı, sponsorlu içerik işlevselliğinin varsayılan olarak açıldığını gösterir. Battle Settings menüsünde değiştirilebilir. Reklamları yalnızca onları istediğiniz yerde görmeyi seçebilirsiniz. Bu yüzden sadece kostüm reklamlarını veya sahne ve yükleme ekranı reklamlarını görmeyi tercih edebilirsiniz.

Gamasutra’nın hatırlattığı gibi, oyunlardaki reklamlar yeni bir şey değil, ama burada dikkat çeken şey, Street Fighter 5‘in bedava bir oyun olmaması. Yine de, tam fiyat oyunlarında reklamların görülmesi daha önce de olmuştur. EA’nın FIFA serisi, aralarında tanınmış global markalar sergiliyor.

Çoğu büyük video oyunu yayıncısı, oyunlardan yeni yollarla daha fazla para kazanmanın yollarını arıyor ve oyun içi reklamcılık, mikro-ödemelerin yanı sıra bu yollardan sadece bir tanesi.

11 Aralık’ta Street Fighter V lansmanında yayınlanan reklamlar ve oyuncuların buna nasıl tepki vereceklerini görmek ilginç olacak. Ayrıca, diğer oyunların veya oyun dışı markaların Street Fighter V’de reklam yayınlamak için nelere üye olabileceğini henüz bilmiyoruz.