Street Fighter ve Birçok Oyun Geliştiricisi Akira Toriyama’ya Saygı Duruşunda Bulundu

Street Fighter ve Birçok Oyun Geliştiricisi Akira Toriyama’ya Saygı Duruşunda Bulundu

Street Fighter’in yaratıcıları, Akira Toriyama’nın anısına X sitesinde bir mesaj paylaştı. Bu sadece birçok mesajdan biri; sanırım internetin tamamı bu büyük insan ve yaratıcıyı kaybetmenin acısını derinden hissediyor. Ve yine de gittiği için video oyun endüstrisi için büyük bir darbe oldu.

Akira Toriyama, sana teşekkürler. Yaratıcılığın, gücün ve mirasınla bizi ilham verdin.

Dragon Ball Games ve Legends hesapları, büyük insanın anısına yazılar paylaştılar. CyberConnect2, Dragon Ball Z Kakarot geliştiricilerini hatta erken eve yolladılar Toriyama’nın vefatı nedeniyle. Dragon Ball video oyunları büyük bir başarıydı, ancak bu seriyi başka insanlara da ilham verdi. Örneğin, Dragon Quest ve Sand Land’ın yaratıcıları, Toriyama’nın ölümünden çok etkilendiklerini X sitesinde duyurdu. Toriyama onların illüstrasyonlarından sorumluydu.

Onlar yalnız değil: diğer franchise’lar bile, örneğin Street Fighter, büyük insana saygılarını ifade ettiler. Akira Toriyama neredeyse anime’nin babasıydı. “Naruto” ve “One Piece” yaratıcıları bile ona derin sevgilerini ve minnettarlıklarını dile getirdiler.

Akira Toriyama’nın anısına yazılar paylaşan oyun endüstrisinin bazı temsilcileri listesi: