Şu Anda Oynayabileceğiniz Minecraft Gibi En İyi 17 Oyun

Şu Anda Oynayabileceğiniz Minecraft Gibi En İyi 17 Oyun

Minecraft'ın sakin manzaralarının ve yapı mekanizmalarının tadını çıkarmak istiyor ama Minecraft oynamak istemiyor musunuz?

Diğer bazı heyecan verici hayatta kalma ve bina oyunlarına geçmek için yeterince Minecraft oynadığınızı düşünüyor musunuz? Biraz farklı bir şey denemek ister misiniz?

Minecraft gibi tonlarca oyun var ama sadece birkaçı mükemmel oyunlar, hatta Minecraft'tan bile daha iyi.

Bu yazımızda Minecraft oynamaktan sıkıldıysanız Minecraft gibi en iyi 17 oyunu inceleyeceğiz. Bu listede karada çöpçülükten denize, araçlara binmekten dinozorlara, zombileri öldürmekten düşman oyunculara, vahşi doğada hayatta kalmaktan ve bununla ilgili zorluklara kadar her türlü oyun var.

Bu listede keşfetmeye değer ve sizi günlerce bağımlı tutacak bazı oyunlar var.

Lafı fazla uzatmadan Minecraft oynamaktan sıkıldıysanız Minecraft gibi en iyi 17 oyun listesine geçelim.

Minecraft Gibi Oyunların Listesi

1. Eco

Desteklenen Platform: Linux, Microsoft Windows, Klasik Mac OS

Minecraft'ın takip edilecek tüm blok oyunların temeli olduğunu hayal edin, Eco, Minecraft'tan bir adım öndedir. Minecraft'ın koyduğu mekanik ve oynanış üzerine kuruludur.

Eco oynamanın ana konsepti, tüm bir medeniyeti sıfırdan inşa etmektir. Oyun, başarabildiği karmaşıklıkları gösteren birçok yerde bir öğrenme aracı olarak kullanılmıştır. Minecraft'ın aksine oyundaki her şey birbirine bağlı.

Örneğin bir ağacı keserken etrafınızdaki toprağı aşındırabileceğine dikkat etmelisiniz. Veya çok fazla şey yapıyorsanız, yakındaki su kaynağında kirliliğe neden olabilecek atık üretimine ve yan ürünlere yol açar.

2. Dragon quest builder

Desteklenen Platform: Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation Vita, PlayStation 3

Minecraft gibi pek çok oyun var ama dragon quest builder en iyi klonlardan biri. Kullanıcıların hayatta kalmak için öğeler inşa etmeleri ve üretmeleri için birçok tarifi vardır ve Minecraft gibi bir blok inşaat oyunudur.

Oyun ayrıca rakibi Minecraft'ın aksine savaşa çok odaklanıyor. Sakinleşmek ve bir şeyler inşa etmek istiyorsanız, inşaat becerilerinizi test edin, sandbox modunu açabilirsiniz.

Ana hikayeyi bitirdikten sonra sandbox modunun tüm özelliklerinin kilidi açılır. Bunun nedeni ise ana hikaye modunun öğretici olarak hizmet vermesidir. Sizi günlerce bağımlı tutacak mükemmel bir hikaye ile birçok kontrol, savaş ve bina becerileri öğrenmenize yardımcı olacak.

3. Subnautica

Desteklenen Platform: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Mac OS

Subnautica, Minecraft gibi eşsiz oyunlardan biridir. Tıpkı Minecraft'ın blok inşa etmek için temeller atması gibi, Subnautica da su altında hayatta kalmanın temellerini attı.

Oyun, düşman yaratıklarla çevrili sulu gezegende hayatta kalmanızı gerektiriyor. Sadece sağlıklı kalmak için yiyecek toplamanız gerekmiyor, aynı zamanda temizlemek için okyanusun derinliklerine inerken yeterli oksijen aldığınızdan emin olmanız gerekiyor.

Oyun ayrıca gerçekten harika olan ve oyunculara daha önce hiç olmadığı kadar sürükleyici bir deneyim sunan VR desteğine sahiptir.

4. Roblox

Desteklenen Platform: Microsoft Windows, Xbox One, Android, iOS, macOS, Fire OS, Classic Mac OS

Şimdi, bu oldukça ilginç çünkü birçok insan Minecraft'ın orijinal blok oluşturma oyunu olduğunu düşünüyor ki bu doğru değil. Minecraft, Roblox 2005'te piyasaya sürüldüğünden beri Roblox'un bir klonu olarak kabul edilebilir.

Oyun oluşturmaya odaklanan devasa bir çok oyunculu çevrimiçi oluşturucudur. Bu biraz kafa karıştırıcı olabilir, ancak Roblox, kullanıcıların kendi oyunlarını oluşturmalarına ve programlama dilini kullanarak topluluk içinde paylaşmalarına olanak tanıyan çevrimiçi bir platformdur.

Bu sadece Gary'nin modu gibi bir sanal alan değil, yeni geliştiricilere başlamaları için araçlar sağlayan bir platformdur.

5. Fortnite

Desteklenen Platform: PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One, Android, iOS, Microsoft Windows, Mac OS

Battle Royale, co-op ve daha fazlası gibi birkaç farklı oyun modu vardır. Oyun, ağaçları, kayaları ve bir üs inşa etmenize yardımcı olacak malzemeler için diğer her şeyi yapmak için kullanabileceğiniz dev bir kazma ile başlar.

Taban genellikle, yollarına çıkan her şeyi yok etmeye hevesli zombilerden kendinizi korumak için kullanılır. 

6. Junk Jack

Desteklenen Platform: Nintendo Switch, Android, Microsoft Windows, Linux, macOS, Mac

Junk Jack, Minecraft gibi bir oyunun 2 boyutlu versiyonudur. Yapmak istediğiniz şey etrafında dönen zorlu bir oyundur. Dostça işçiliğe ve keşfetmeye meraklıysanız, harika zaman geçireceksiniz.

Oyun, herkesi her türlü güdü ile memnun etmek için tasarlanmıştır. Ancak, asla iyi bitmeyeceğinden, üssün çok ötesine geçmediğinizden veya yeraltında çok derinlere inmediğinizden emin olun.

Junt Jack, oyuncunun oyunun mekanizmalarını ve kontrollerini anladığından emin olmak için gerçekten uzun bir öğreticiye sahiptir. Daha az deneyimli oyuncuları çekmek için görünen Minecraft'tan çok daha basit bir işçiliği tarifi var.

7. Don’t Starve

Desteklenen Platform: Android, PlayStation 4, Nintendo Switch, iOS, Xbox One, Windows, Linux, Mac

Bu gerçekten bir blok inşa etme oyunu değil, bir hayatta kalma ve işçiliği oyunudur. Tıpkı adından da anlaşılacağı gibi, açlıktan ölmemekle ilgili bir oyun.

Oyuncuların yiyecek araması, hayvanları avlamak için silahlar üretmesi, canavarlardan uzak durmak için geceleri ateş yakmaları ve daha fazlası gerekiyor. Sadece bu değil, oyuncular ayrıca karakterlerinin delirmemesini ve her karakterin farklı bir kişiliğe sahip olmasını sağlamalıdır.

Bazı karakterlerin ilgilenilmezse delirmeye meyilli olduğu için bunu anlamak çok önemlidir. Başlamak için kolay bir oyun değil, ancak Minecraft gibi bağımlılık yapıyor. Oyunu görsel olarak da çekici kılan çok gotik bir elle çizilmiş sanat stiline sahiptir.

8. Space Engineers

Desteklenen Platform: Microsoft Windows

Bu, kalbinde inşaata odaklanan tamamen eğlenceli bir klasik sanal oyundur. Uzay mühendisleri, oyuncuların kendi uzay gemilerini, araçlarını, üslerini vb. yaratmalarına izin verir. Hayatta kalma ve yaratıcı mod olmak üzere iki oyun modu vardır.

Çok oyunculu modda, dünya başına birlikte çalışan veya kontrolü ele geçirmek için birbirleriyle savaşan 16 oyuncu bulunur. Oyun, farklı uzay gemilerini denemenize ve diğer gezegenlere uçmanıza izin veren birçok farklı mod sunan aktif bir topluluğa sahiptir.

9. Craft the world

Desteklenen Platform: iOS, Microsoft Windows, Mac OS

Craft World, sizi bir grup cüce veya yeraltı homunculi ile bir yeraltı labirentinden sorumlu yapar. Bu cüceler grubu madencilerdir ve emriniz altında gün boyunca kaynak bulmak için madencilik yapacaklardır.

Sizin için yeterli kaynağı topladıklarında, oyun içi basit tarif kitaplığı aracılığıyla üslerin, silahların ve daha fazlasının yapımına başlayabilirsiniz. Birkaç canavar veya kötü adam tarafından saldırıya uğruyorsanız, cücelerinize üssü savuşturmalarını emredin.

10. Rust

Desteklenen Platform: Xbox One, PlayStation 4, Microsoft Windows, Linux, macOS, Klasik Mac OS

Rust, piyasaya çıkar çıkmaz gerçekten popüler hale gelen acımasız bir hayatta kalma oyunudur. Oyun sizi herhangi bir yönlendirme olmadan vahşi doğada bırakır.

Kontrolleri, üretim yöntemlerini ve tarifleri, diğer oyunculardan kaçınmak için temel binayı ve hava koşullarından, radyasyonlardan ve araziden kurtulmak için teçhizatı yavaşça çözmeniz gerekecek.

Birlikte çalışmak ve size destek olmak isteyen dost canlısı insanlarla karşılaşabilirsiniz, ancak daha sonra grubunuz içinde ve dışında en ufak bir anda bile size linç edecek ihanetler veya hainlerle karşılaşabilirsiniz.

11. Lego worlds

Desteklenen Platform : Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

Birçok kişi Minecraft'ı gerçek hayattaki legoyu kopyaladığını tanımlar, bu nedenle sanal lego olarak adlandırılır. Lego dünyası, legodan yapılmış açık bir dünyayı keşfetmekle ilgilidir.

Tanıdık bir yapım şekli ile Minecraft'a çok benzeyen bir oyundur. Ancak, kullanıcılar dünyayı değiştirmek ve yeniden çerçevelemek için inşa etme araçlarını oynayabilirler. Bu oyun Minecraft'tan farklı olarak daha canlı. Sunacağı çok şey var, birçok karakter, araç, benzersiz yapılar ve daha fazlası. Oyunda, kullanıcıların sandbox ve ayrıca RPG deneyimi yaşamasını sağlayan farklı modlar var.

12. 7 Days to die

Desteklenen Platform: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows

 

Silah, zırh, kıyafet, yiyecek vb. ararken çok yavaş zombileri ezebileceğiniz oyun son derece eğlenceli. Ama geceye dikkat et.

Zombiler aktif ve aç hale gelir ve dikkatli olmazsanız harita boyunca sizi kovalar. Ve kesinlikle her yedinci gecede olan kalabalık gecesine dikkat edin. Kapınıza çok daha hızlı ve daha güçlü zombilerden oluşan amansız bir ordu getiriyor.

Eğlence yavaş yavaş bir kabusa dönüşüyor ve gece hayatta kalmaya çalışırken size korku veriyor. Sürekli güncellenen kesinlikle harika bir oyun.

13. Kerbal space program

Desteklenen Platform: PlayStation 4, Xbox One, Microsoft Windows, Klasik Mac OS, Linux, Wii U

Minecraft tamamen yaratıcı olmak ve zor problemleri çözmekle ilgilidir. Bir silaha ihtiyacınız varsa, malzemeleri toplamaya, düzenlemeye ve bir silah yapmaya çalışacaksınız.

Kerbals'ın uzay yolculuğunda hayatta kalmasına yardımcı olmak için düşünme becerilerinizi kullanıyorsunuz. Fiziği yerinde ve okulda öğretmenler tarafından bir eğitim aracı olarak kullanılıyor.

14. Terraria

Desteklenen Platform: Android, PS4, PS3, Xbox One, Xbox 360, Nintendo Switch, iOS, Windows

Bu, bir barınak inşa etmek için ağaçları kesmekle başlayan bir oyunun başka bir 2 boyutlu cevheridir. Geceleri avlanacak çok sayıda ürkütücü sürüngen veya uçan canavar olduğu için geceyi saklayabileceğiniz bir alan yaratmakta hızlı olmalısınız.

Oyun hem yapım hem de savaş açısından oldukça esnektir. Daha güçlü rakiplerle savaşmanıza ve patronları fethetmenize yardımcı olacak benzersiz öğeler var. Oyun yakın zamanda Journey's End adlı büyük bir güncelleme yaptı ve bu da onu oynamak için bir neden haline getirdi.

15. Ark Survival

Desteklenen Platform: PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Android, Windows, Linux, MacOS

mandan sorumlu olmanız gerekir, bu nedenle hayvanları evcilleştirebilir ve seyahat etmek veya diğer dinozorlara saldırmak için kullanabileceğiniz tüm dinozor cephaneliğinizi oluşturabilirsiniz.

Oyun sizi bir kumsalda çırılçıplak başlatıyor ve kartlarınızı doğru oynarsanız sizi apeks bir yırtıcıya dönüştürüyor. Alışması zaman alan ama bir güç fantezisi olan yavaş bir hayatta kalma oyunudur. Başka hiçbir oyun gibi evrim kavramını taklit etmeyi amaçlar.

16. Robocraft

Desteklenen Platform: Xbox One, Microsoft Windows, Linux, Classic Mac OS, Steam

Bu bir çevrimiçi robot savaş dövüş oyunudur. Robotunuzu farklı blok tabanlı bileşenlerden oluşturmanız gerekiyor.

Yaratıcılığınızı özgür bırakın ve diğerlerinin gördüğü en baskın robotu yaratın, zafere giden yolda onları ezin. Ama dikkatli olun, başka birinin botunu kırabileceğinizi düşünüyorsanız, o zaman aynı düşünen başka bir oyuncu daha var.

Bu sadece bir robot savaşı değil, aynı zamanda bir beceri, yaratıcılık ve daha fazlasının savaşı. Etkileyici bir şey yaratma olanakları sonsuzdur. İnşaat ekranının sunacağı çok şey var, bu yüzden biraz bunalmış hissediyor olabilirsiniz.

Ama endişelenme ve biraz zaman ver. Etkileyici silahlar, zırhlar, koruyucu pelerinler ve sabırsızlıkla beklenecek daha fazlası var. Sizi nihai bloklu botu yaratmaya itecek olan şey yaratıcılığınızdır.

17. Stardew Valley

Desteklenen Platform: Nintendo Switch, Android, PS 4, Linux, Xbox One, iOS, Windows, PS Vita, MacOS

Stardew Valley, Minecraft ve 7days to die arasında geçen güzel bir 2D dünya oyunudur. Eski tarım arazilerini devralarak başlarsınız.

Ya küçük, tuhaf bir kasabadaki insanlarla sosyalleşebilir ya da zamanınızı arazinizde mahsul toplayarak para kazanarak geçirebilirsiniz.

Keşfedilecek çok sayıda benzersiz ayar var. Bunların her biri, bu oyunu göründüğünden daha ilginç hale getiren çeşitli kaynaklar, silahlar ve düşmanlar sunuyor.

Birçok farklı oyunun bir birleşimidir ancak en iyi PC oyunlarından biri olarak tek başına durmaktadır.